El PSC aconsegueix el suport unànime del Ple per a la conservació i millora de les Hortes de Santa Eugènia

Més il·luminació, recollida de residus, lectors de matrícula o càmeres de videovigilància són algunes de les mesures que els socialistes proposen

El PSC de Girona va presentar al Ple de dilluns passat una moció per instar al govern de la ciutat a conservar i millorar les hortes de Santa Eugènia i va aconseguir la seva aprovació amb el suport unànime de tots els grups polítics. “Les hortes de Santa Eugènia tenen un alt valor per a la ciutat de Girona. Son un patrimoni natural que les gironines i gironins gaudeixen i identifica la ciutat de Girona. Els beneficis que aporten les hortes a la ciutat i a la ciutadania en el seu conjunt són múltiples i variats i fa que la seva conservació i millora sigui necessària i prioritària” ha explicat el regidor socialista Quim Ruhí.

“Si bé la ciutadania, majoritàriament, té un comportament responsable en l’ús dels espais naturals, s’han denunciat robatoris, furts i destrosses a les hortes però també festes il·legals, aparcaments indeguts i circulació de cotxes per camins d’ús exclusiu per a veïns i hortolans. Un altre gran problema és l’increment de la quantitat de residus no orgànics que es deixen en aquest espai transformant alguns punts en abocadors, amb l’impacte ambiental que això suposa” ha afegit Ruhí.

Els socialistes consideren que hi ha hagut esforços en el manteniment de les hortes i iniciatives educatives i d’inserció que s’hi ha desenvolupat, però també apunten que s’han detectat camins en males condicions amb forats tapats amb pedres i desperfectes en alguns punts dels canals de reg.  “Tal com és imprescindible protegir els edificis històrics i significatius de la nostra ciutat per garantir que el nostre patrimoni cultural es mantingui amb el pas dels anys, cal establir també protocols clars de protecció per als nostres entorns naturals” ha apuntat el regidor socialista.

Els sis punts d’acord que preveu la moció són: instal·lar sistemes d’il·luminació a les entrades de les hortes i càmeres de videovigilància i lectors de matricules dels vehicles que accedeixen a les hortes per millorar la vigilància tant per als abocadors il·legals com per als robatoris o furts que pateixen els hortolans; reforçar el servei de neteja i recollida de les deixalles, cercar una solució definitiva per arreglar els desperfectes dels camins de les hortes i arreglar els canals de reg en les parts on hi ha filtracions per pèrdues d’aigua i contractar o formar educadors ambientals que actuarien com agents cívics de les hortes. També, realitzar, amb el suport de tots els grups municipals, les gestions necessàries amb la Generalitat de Catalunya per fer efectives les dues mocions aprovades en el consistori per eliminar les referencies del vial del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Girona; ampliar els recursos educatius vinculats a les hortes de Santa Eugènia dirigits als estudiants i realitzar campanyes de promoció constant de les hortes com un espai natural per al gaudi, passeig o visita per al conjunt de la ciutadania de Girona.

Quim Ruhí

por

Etiquetas: