El PSC de Girona denuncia la manca de diligència del govern en l’adjudicació del contracte de serveis postals

El contracte amb Correos va finalitzar el desembre de 2019 i des de llavors la prestació del servei s’està fent sense contracte i amb uns preus possiblement superiors als que s’obtindrien amb una licitació

Els socialistes gironins han denunciat en diferents ocasions la manca de diligència del govern en l’adjudicació del contracte de serveis postals. Des de desembre de 2019 el contracte amb Correos ha finalitzat i el govern ha estat incapaç de licitar-lo novament. Al Ple de setembre de 2020 la regidora Bea Esporrín va preguntar sobre el contracte i l’equip de govern va respondre que estaven treballant en el nou plec. Set mesos més tard, el plec encara no està llest i no se sap quan es podrà iniciar la licitació. “Fa un any i tres mesos que ha finalitzat el contracte, i set mesos des que la regidora Planas va dir que anaven amb retard, però que aquest tema se solucionaria aviat. Ara com ara no hi ha cap procediment de licitació obert, i per tant, és previsible que en sis mesos, com a mínim, no tinguem el nou contracte en vigor” ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín.

El contracte amb Correos per la prestació dels serveis postals de l’Ajuntament de Girona es va formalitzar el desembre de 2017 i va finalitzar el desembre de 2019. Aleshores es va acordar una pròrroga de sis mesos entre les dues parts, que acabava el juliol de 2020 o quan estigués llest el nou contracte, el que passés abans. Va acabar el període de pròrroga sense nou contracte, motiu pel qual es va haver de fer un requeriment excepcional, que continua avui dia. Això fa que s’hagi de pagar una indemnització sobre els preus del contracte i posa en dubte si els preus són superiors als que s’obtindrien amb una licitació.

A l’informe de secretaria sobre aquesta qüestió s’apunta a una manca de planificació i s’adverteix que “darrerament són diferents les ocasions en les quals s’ha acordat la continuïtat en la prestació de diferents serveis, deixant de convertir-se en una situació excepcional i transitòria per convertir-se en un sistema quasi ordinari de satisfacció de les necessitats municipals”. “Aquest és l’enèsim exemple de mala gestió per part de l’equip de govern, on una situació excepcional i transitòria s’està convertint en normal” ha comentat la regidora socialista.

Esporrín ha tornat a demanar explicacions al govern sobre el tema, “donat que el plec encara no està llest i, coneixent els tempos dels processos de contractació, és molt probable que no es pugui licitar el contracte fins a finals d’any, ens agradaria saber quan preveu el govern tenir el plec llest i quina despesa addicional suposa a la ciutadania el no disposar d’aquest contracte, ja que els preus són substancialment diferents”. L’equip de govern va dir al ple de març el mateix que al ple de setembre de 2020, que estaven treballant en el plec. El cost addicional que suposa no tenir el contracte en vigor va quedar sense respondre.

Sílvia Paneque i Bea Esporrín