Comunicat de la portaveu del PSC a Girona sobre la situació política a la ciutat

La imatge de paràlisi absoluta del govern Marta Madrenas no s’ha pogut canviar amb el nou acord de Govern. Els dos partits nacionalistes no sumen majoria al Plenari de Girona i, per tant, el pacte l’únic resultat diferent que ha aconseguit és impedir el canvi en el govern de l’Ajuntament de Girona.

Tanmateix, els problemes s’acumulen a Girona i no hi ha una resposta satisfactòria per part del govern de Marta Madrenas.

El problema més greu de ciutat que tenim al davant és que la paràlisi del govern de Marta Madrenas està afectant Girona de manera directa i ja n’hem començat a pagar les conseqüències. La ciutat està perdent capitalitat i és una evidència que hi ha altres ciutats catalanes que estan perdent menys empenta en la situació difícil que ens toca viure. L’Ajuntament de Girona hauria d’engegar immediatament un pla global d’accions per ajudar el teixit econòmic de la ciutat, que ho està passant molt malament a causa del Coronavirus. La ciutat ha anat perdent pistonada i ara plou sobre mullat. La cultura mereixeria també una atenció específica i indispensable en aquests moments.

Hauríem de conjurar-nos per tenir clar un projecte de futur per a la ciutat i, en lloc d’això, només accions sense ordre ni sentit, segons d’on bufa el vent. El projecte del nou Trueta s’ha de rendibilitzar a favor de creixement i progrés per a Girona. El garatge Forner i la Casa Pastors haurien de tenir un projecte ben definit a hores d’ara. El carrer Barcelona hauria de ser objecte d’intervenció per embellir-lo per part de totes les institucions i alcaldia hauria d’haver jugat un paper de lideratge en aquesta qüestió. La Generalitat hauria d’haver cedit el xalet de l’Avinguda Sant Narcís. I les obres del Modern i la Central del Molí s’estan eternitzant de manera lamentable.

La inseguretat és un tema tan preocupant ja a Girona que ens ha obligat a presentar una proposta per demanar la intervenció conjunta entre Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. En especial, és clau intervenir per impedir l’existència de màfies que trafiquen amb habitatges buits i persones.

Les obres del carrer de la Creu han estat un desastre. La mobilitat ha empitjorat molt i té buits en seguretat gravíssims. Tampoc no han estat reeixits els canvis en el carrer Migdia on hi ha un desgavell circulatori per canvis de carril continus i impossibles.

El Bloom és un projecte europeu que ha desaparegut i que haurà de justificar bé haver-se finançat amb 2 milions d’Euros. A més a més, hem demanat en diferents ocasions que se’ns informa de si ha desaparegut material informàtic d’aquest projecte i la regidora responsable s’ha negat a respondre’ns fins el dia d’avui.


por

Etiquetas: