Comunicat de Sílvia Paneque, portaveu del PSC, sobre l’acord de JuntsxCat i ERC

Quin és el canvi? ERC ja ha donat suport a tot allò que ha decidit Marta Madrenas aquest primer any i mig. Però no tenen majoria. Ni en tenien, ni en tenen. En tot cas, queda aclarit que ERC prefereix el nacionalisme que un govern de canvi i de progrés a Girona. Ara bé, que Marta Madrenas hagi decidit fer aquesta operació per dificultar el canvi, malauradament, ni ajuda a la ciutat en la gestió del dia a dia, ni a l’Ajuntment a tenir un govern fort amb majoria.

El problema més gran de la ciutat de Girona és Marta Madrenas. El pacte és més Marta Madrenas. És a qui enforteix aquest acord. Una jugada feta en favor només de si mateixa, perquè allunya i complica una alternativa a la manera de fer del govern de JuntsxCat de Marta Madrenas.

Però no és un bon projecte per a la ciutat de Girona. 9 + 4 són 13. I 13 no són 14. Aquest govern no té majoria al Plenari. Els grups que som a l’oposició, tots, hem deixat clar que ens trobem a les antípodes del model de governar de Marta Madrenas i continuem essent majoria. Quina és l’aposta, per tant, per a la ciutat de Girona? Quin és el rumb? No hauria estat més raonable per treballar per un govern en majoria? Girona hi hauria guanyat molt.

El govern de Girona hauria de gestionar el dia a dia de la ciutat i tenir un rumb clar de futur. Ara, han importat el govern dividit de la Generalitat de Catalunya. Allà, no s’han entès gens en el tema nacional i encara ho han fet menys amb la gestió del dia a dia de l’administració i del país. A Girona, aquest mateix model, allò que té com a responsabilitat és la gestió del dia a dia de la ciutat i tenir un model de futur.

Girona, com més capital ha estat de la independència, menys capital ha estat del progrés, de la unitat, del benestar i del creixement. És l’estil més pur Madrenas: un govern independentista, encara que sigui en minoria. I pensa, precisament, que això serà allò que li permeti arribar com a alcaldessa a final de mandat.

Lamento profundament que Quim Ayats i ERC no hagin entès el pols de la ciutat. Hem fet un autèntic esforç per comunicar-los la urgència i la necessitat del canvi en una ciutat, que ha oblidat que governar el municipi és una feina humil de cada dia, i que tampoc no té una proposta de futur engrescadora per a tothom. Ara, tindrem un govern que ja s’ha mostrat ineficaç en la gestió i que no han aconseguit ni tan sols majoria al plenari. ERC ha escollit el nacionalisme, enlloc de fer un govern d’esquerres a Girona. Però, repeteixo, és una crossa inútil.

Sílvia Paneque, portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona

por

Etiquetas: