Comunicat de Sílvia Paneque

Sílvia Paneque lamenta la poca ambició del pla de govern que han presentat: “en un moment que es requereix la màxima ambició per a la ciutat se’ns presenta un acord de mínims”

En un moment de crisi gravíssima per a la ciutat, que exigeix la màxima ambició per part dels qui la governen, se’ns presenta un acord de mínims, amb una evident falta d’ambició.

És evident que Girona exigeix tenir un projecte de ciutat fort. Però en el Pla de Mandat no hi és, ni hi ha un pla per a la reactivació econòmica urgent i que sigui persistent els pròxims anys; ni es fixa com a prioritari l’eix de recuperar l’espai públic com a pacificat, dignificat, net i cívic; ni se situa negre sobre blanc els grans projecte de transformació i modernització de la ciutat.

Es troba a faltar també l’increment de plantilla de la Policia Municipal, així com una mancança fonamental en aquests moments, com és un programa de reactivació econòmica, comercial i turística per impulsar la recuperació de tots aquests sectors colpejats per la pandèmia.

És veritat que és bo que hagi arribat un Pla de Mandat concret. Tenim el què volen fer, però el que no ens expliquen encara és el com. JuntsxCat i ERC no tenen majoria i no tenim cap notícia sobre com pretenen aconseguir-la per portar a terme totes aquestes mesures presentades.

Des del PSC de Girona valorem que de manera positiva algunes de les mesures que s’han escollit com a prioritàries siguin propostes que l’oposició ha anat portant als plens en el darrer any i mig, i que han estat aprovades en forma de moció, com és el cas de la connectivitat de ponts, el Consell de les Arts, la reforma de Plaça Catalunya o el parc de les Pedreres.

Però n’hi falten d’altres de necessàries com la transformació del carrer Barcelona, que Marta Madrenas va dir que seria la gran obra de mandat, la reforma de la Plaça Espanya, el nou Institut Ermessenda, l’Arxiu Provincial, la reforma de l’Avinguda Sant Narcís o la modernització del Carme i zona est de la ciutat.