Policia de barri

El PSC de Girona denuncia la desaparició fulminant dels policies de barri per la falta de previsió del govern

Els socialistes lamenten la decisió unilateral de Madrenas de deixar sense un model preventiu a la policia i denuncien la falta de previsió i incompetència del govern per fer front a l’incivisme i la inseguretat a la ciutat

El PSC de Girona ha pogut saber que aquesta setmana l’alcaldessa Madrenas ha pres la decisió d’eliminar la figura del policia de barri a Girona. Aquesta decisió s’ha notificat a diferents representants veïnals que han traslladat als socialistes una gran preocupació per l’eliminació d’aquesta figura a la nostra ciutat. Pels socialistes, eliminar els policies de barri no significarà només un retrocés en la seguretat i convivència dels diferents barris de Girona, significarà eliminar una filosofia i manera de treballar de proximitat amb la ciutadania, de presència als diferents barris de Girona, d’enfortir la prevenció i conèixer la realitat dels problemes que preocupen a la ciutadania en l’àmbit de la seguretat i la bona convivència.

Policia de barri
Policia de barri

“No és la primera vegada que aquest govern pren decisions per eliminar unitats preventives de la policia municipal, ja ho vàrem veure amb els agents tutors fa pocs mesos. És un error anacrònic apostar per models de policia que actuen quan l’acció ja ha passat. Les policies més efectives a escala mundial fa anys que varen apostar per models preventius i de proximitat” ha explicat la regidora socialista Sílvia Paneque.

L’alcaldessa vol vincular la manca de gestió i planificació del seu govern al decret que permet les prejubilacions de 17 agents. Cal recordar que els socialistes vàrem impulsar l’ampliació de la plantilla de la policia municipal amb 10 agents i diferents millores en les condicions econòmiques de la borsa d’hores extraordinàries després de llargues negociacions amb els sindicats i que es varen aprovar finalment el 10 d’abril de 2017 en sessió plenària. També es varen obrir comissions de serveis per agents d’altres cossos o policies municipals. Aquestes mesures es varen prendre per pal·liar la manca d’efectius però també en previsió de les afectacions que aquest decret podria tenir. De fet, en la convocatòria de noves places es preveia que aquells que aprovessin però no amb la puntuació necessària per accedir a la plaça, quedarien en reserva per futures ampliacions pensant en les possibles prejubilacions.

“Feia molts mesos es coneixia que aquest decret, que es correspon a una reiterada reivindicació dels cossos de seguretat, s’aprovaria. Per tant dir ara que s’eliminen els policies de barri per culpa d’un decret de Madrid no és només faltar a la veritat de manera oportunista sinó una mostra més del tipus d’excuses que utilitza aquest govern i la seva alcaldessa per amagar la pròpia incompetència” ha dit la portaveu socialista.

Els socialistes han percebut aquestes últimes setmanes una preocupació creixent entre la ciutadania sobre l’incivisme i la inseguretat a la ciutat. “Això és el resultat d’un any d’inacció i manca de planificació en les polítiques de seguretat i convivència a Girona. Allò que hauria de ser una prioritat s’ha convertit en l’excusa per entonar una vegada més que la culpa és de Madrid i oblidar les responsabilitats de la gestió diària que ha de millorar la vida dels gironins i gironines” ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: