Sílvia Paneque i Josep Palouzié

Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, dona suport a Sílvia Paneque

Paneque aposta per reforçar la seguretat amb una nova comissaria de policia a la zona est, la recuperació de la policia de proximitat i la fermesa davant les ocupacions incíviques.

La candidata socialista considera que la masia de Santa Eugènia on el govern municipal sortint volia posar una subcomissaria reuneix les condicions per acollir un programa d’educadors de carrer, però no l’equipament policial que la zona necessita

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que l’àmbit de la seguretat ha de ser prioritari en el següent mandat i que la seva aposta per lluitar contra l’increment dels fets delictius en algunes zones de la ciutat passa per la instal·lació d’un equipament policial que doni cobertura als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, a la zona oest de la ciutat. Paneque considera que “només la presència d’aquesta comissaria ja genera una àrea de seguretat al voltant”. Josep Palouzié, intendent de la Policia Municipal de Girona en comissió de serveis, i ara comissari de la Policia Local de Palma, ha acompanyat a l’alcaldable socialista.

Sílvia Paneque i Josep Palouzié
Sílvia Paneque i Josep Palouzié

La proposta socialista és la de que aquesta segona comissaria pogués tenir un pes similar a la central del carrer Bacià, i no fos una petita oficina com, al seu parer, projectava el govern  municipal sortint. Paneque considera que la masia de Can Burrassot “reuneix les condicions per acollir un programa d’educadors de carrer, però és clarament insuficient per acollir la comissaria que necessita la zona, tant per la seva mida com pel fet que ni tan sols hi ha un aparcament que faciliti l’estacionament dels vehicles policials”.

Una altra de les mesures que Sílvia Paneque considera prioritàries és la recuperació de la  policia de barri: “necessitem aquest agent que crea vincles amb la ciutadania i coneix bé l’espai que trepitja, que té converses diàries amb els representats veïnals i els comerciants”, ha explicat. “Quan es produeix una incidència és difícil pensar que la gent anirà fins al carrer Bacià a explicar-ho i resulta molt més senzill que es comuniquin amb l’agent que coneixen i que veuen cada dia”, ha afegit.

Sílvia Paneque ha fet aquestes consideracions aquest migdia en una roda de premsa que ha fet a Santa Eugència acompanyada de Josep Palouzié, que va tenir responsabilitats policials en els governs de Joaquim Nadal, d’Anna Pagans i amb Paneque com a regidora de seguretat. Palouzié ha expressat el seu suport a la candidatura de Sílvia Paneque i ha assegurat que la ciutat necessita “una opció progressita i d’esquerres, que és la que entén la seguretat des d’un concepte global: amb integració social, evitar el racisme la xenofòbia i els delictes d’odi i també amb policia al carrer”. Per a Palouzié, aquesta combinació és la fórmula que dóna resultats.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: