La neteja de Girona és millorable

Hi ha una falta evident de neteja a Girona i cal que es resolgui. Des del PSC lamentem que el model de l’alcalde i CiU sigui el d’una ciutat “feta i deixada estar”. S’ha de resoldre la manca evident de neteja viària a la ciutat cobrint les baixes que es produeixen a la plantilla de “Girona més Neta”. De resultes d’aquestes baixes, els barris de Girona estan bruts com no ho havien estat mai abans. A banda del no cobriment de les baixes que es produeixen a l’empresa, cada mes es computa una bossa d’hores extres que fa evident que caldria i es podria contractar, com a mínim, tres persones més amb els mateixos recursos per dotar d’un servei de neteja més adaptat a diferents zones de la ciutat (com Sant Narcís, Santa Eugènia, l’Esquerra del Ter o el Sector Est).

És molt millorable la freqüència de pas del servei de neteja per adequar-lo a les necessitats de Girona, ja que avui no es cobreixen ni de bon tros. També s’hauria de revisar la contractació femenina, que en aquests moments no ha millorat ni en hores, ni en qualitat. Només hi ha contractacions femenines molt breus i en moments molt concrets de l’any. És difícil d’entendre que, al marge de la falta d’atenció en alguns barris, hi hagi una diferència tan marcada com la que hi ha actualment entre l’aspecte dels carrers que CiU considera principals i la gran majoria de la ciutat. És un altre exemple que el model de ciutat de Puigdemont és el d’una Girona feta i deixada estar.

Hem estat recollint les queixes dels veïns en aquest sentit en les reunions que portem temps fent a diferents barris de la ciutat. Les queixes són generalitzades per la falta de neteja, en especial a l’entorn dels contenidors. Els veïns es queixen, també de la presència de deposicions de gos a les voreres i a l’espai públic en general. Per això proposem que l’ajuntament engegui una campanya de sensibilització i adapti una unitat específica de neteja per aquest tipus de brutícia, tal com es fa en altres municipis on ha funcionat, com Palamós o Terrassa. Cal una revisió de la dimensió d’aquestes zones i contractar personal perquè no quedi desatès, com ho està ara, el servei de neteja als carreres i als punts de recollida.


Publicado

en

,

por