Sílvia Paneque, a propòsit d’ingressar l’IVA a l’Agència Tributària Catalana: “seria més positiu prioritzar Girona”

La portaveu socialista ha recordat que “el realment important són les necessitats de la ciutat i dels gironins i si es vol avançar de manera efectiva en l’àmbit econòmic, el que necessita Girona és un pressupost”

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament, Sílvia Paneque, ha advertit que “la situació de la ciutat a Girona no millora quan l’alcaldessa Marta Madrenas protagonitza l’enéssim capítol del ‘Procés’ a Girona. No sé si això pot beneficiar l’alcaldessa, però a Girona, no”. Això ha dit Sílvia Paneque després que s’hagi conegut la intenció del govern de Girona que l’Ajuntament s’adhereixi  a una campanya que impulsa l’ANC perquè s’ingressi l’IVA a l’Agència Tributària Catalana. Amb aquesta acció, Girona es convertirà en la primera capital de província de Catalunya que s’adhereix a aquesta iniciativa. Sílvia Paneque creu que “seria millor no ser l’única ciutat amb més de 100.000 habitants sense pressupost, enlloc de voler ser els primers en controvèrsies estèrils”.

Els diners que es paguin a l’Agència Tributària Catalana acabaran igualment a les arques de l’Estat, ja que l’agència catalana faria d’intermediària en els pagaments tributaris i els transferiria amb posterioritat. “Tornem a estar davant d’un cas en el qual l’Ajuntament s’adhereix a accions de publicitat amb segell polític. Aquesta decisió, però, no té cap conseqüència real: l’Ajuntament de Girona ja podia ingressar aquests diners a l’Agència Tributària Catalana. Aquesta institució assumeix fer la funció d’intermediària amb l’Estat. Si hi ha qui volia fer un anunci i aconseguir un titular pot ser que serveixi electoralment, però això no tindrà cap conseqüència. El més preocupant és que tot el temps de treball del govern hauria de destinar-se a millorar la ciutat i la vida de la ciutadania”, ha explicat la portaveu.

Sílvia Paneque ha demanat que alcaldia i el conjunt del govern municipal “situïn Girona com a prioritat” i s’ha mostrat convençuda que si mai això fos així el govern de Junts i ERC a Girona no es trobaria en minoria i aconseguiria arribar a acords amb altres grups polítics. “Recuperar l’obsessió pel detall, situar la ciutadania en el centre de la política i esforçar-se en la gestió del dia a dia són absències que Girona troba a faltar cada vegada de manera més evident i urgent”. Sílvia Paneque considera que “el realment important són les necessitats de la ciutat i de tots els gironins i si es vol avançar de manera efectiva en l’àmbit econòmic, el que necessita Girona és un pressupost”.

En aquest sentit, Paneque ha recordat que la ciutat està afrontant el 2021 sense uns pressupostos i unes ordenances específicament dissenyats per al moment econòmic tan complicat que viu la ciutat i pensats per alliberar recursos per als sectors que més necessiten ajuda. “Aquest és un moment molt complicat i Girona necessita un govern actiu i capaç. El moment de situació de crisi greu a Girona exigeix una política pragmàtica capaç de situar la recuperació econòmica, l’enfortiment de la seguretat i guanyar qualitat de vida com a prioritats”, ha explicat la portaveu socialista.  

Sílvia Paneque

por

Etiquetas: