Sílvia Paneque

Sílvia Paneque: La inseguretat té solució a Girona i exigeix treball del govern municipal

El PSC de Girona lamenta profundament que l’alcaldessa de Girona, enlloc de donar solucions a les demandes justes de tenir una ciutat més segura, se’n vulgui sortir amb una acusació oportunista al consell de ministres. El problema de l’evasiva és la situació irresolta que deixa a Girona

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, està greument preocupada, perquè en un moment que tothom està denunciant l’augment de la inseguretat a Girona, l’alcaldessa Marta Madrenas s’expulsa les responsabilitats per fer política barata. Ahir, l’alcaldessa Marta Madrenas responia a la preocupació justa de ciutadans i col·lectius veïnals amb una acusació al govern central de Pedro Sánchez que res no té a veure amb les obligacions de vigilància i de treball diari que el govern de Convergència i Unió no ha assumit. Hi ha hagut una nova operació d’intentar treure una bomba de fum de propaganda per fer oblidar que Girona té problemes reals.

“La inseguretat no pot avançar més a Girona. Hi ha veïns, entitats i associacions de veïns que ho estan denunciant i ho hem d’escoltar per donar-hi solucions”, ha dit Paneque. La portaveu dels socialistes ha explicat que tothom coneixia i era conscient que l’actual situació arribaria i, en conseqüència, s’hauria hagut de treballar per tenir a punt la seguretat a Girona. “Si del problema real que hi ha a Girona, hi ha qui fa una resposta per sortir-se’n sola, mentre el problema continua, és evident que hi tornem a perdre gairebé tothom. Això de donar culpa a l’Estat de tot, que en pot tenir moltes, és una ruïna quan s’utilitza per amagar les mancances pròpies”, denuncia Paneque.

Sílvia Paneque
Sílvia Paneque

El Decret del govern Pedro Sánchez ha donat resposta a una demanda molt antiga de les policies locals i del tot coneguda pells governs municipals. El govern de CiU no havia pres cap decisió per ampliar la plantilla de la Policia Municipal de Girona. El PSC de Girona, quan va ser al govern, va arribar a un acord de millora de les condicions i d’ampliació de la plantilla amb els sindicats, que va ser aprovat al Plenari del dia 10 d’abril del 2017. Al març d’aquell mateix any, el PSC va començar a preveure com afrontar aquestes possibles prejubilacions que CiU coneixia perfectament. Sílvia Paneque, com a regidora delegada de seguretat, va aprovar 10 places de nova creació, dos places més de millora del cos administratiu de la Policia Municipal, una borsa per a cobrir buits i la millora de les condicions per a les hores extraordinàries.

“La convocatòria del 2017 tenia en compte que tots els que haguessin aprovat podrien cobrir prejubilacions. La borsa estava preparada per donar resposta a aquesta demanda antiga de prejubilacions de les policies locals. Alhora, vàrem treballar molt per incorporar diferents agents per via de comissions de servei d’ altres cossos policials o policies locals”, ha dit Paneque. Aquest són un conjunt de mesures que poden prendre durant el dia a dia per mantenir el bon nivell de la seguretat a Girona. “Una alcaldessa hauria d’haver gestionat bé aquesta situació. Tenia eines per fer-ho. Però una vegada i una altra ens trobem en la situació lamentable que és millor exaltar ànim i generar pors enlloc de trobar solucions”.

El grup dels socialistes de Girona considera que la situació seria molt millor si l’alcaldessa Madrenas no volgués amagar errors i incompetències diverses per mitjà de treure’s la culpa de sobre. El consell de ministres podrà haver fet coses malament. Però és curiós que sigui a la setmana que som quan de sobte se li atorgui el paper de blanquejar la gestió no feta de CiU a Girona. Els socialistes també pensen que una alcaldia que no ha estat mai escollida per la ciutadania hauria de tenir el propòsit humil de gestionar, enlloc de convertir cada dia la política en una batalla campal. Apunten que la gestió és una inversió potent en seguretat i en oportunitats socials. A criteri dels socialistes aquesta és una qüestió molt urgent.

 


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: