El regidor Josep Palouzié al ple de Girona

Sílvia Paneque i Josep Palouzié reclamen accions urgents i estructurals per garantir la seguretat i la convivència a la ciutat en un context de creixement de la inseguretat

Sílvia Paneque i Josep Palouzié demanen una col·laboració estreta entre tots els cossos de seguretat sense excepcions per fer front a l’augment dels delictes i restablir un clima de tranquil·litat als barris

Sílvia Paneque ha demanat mesures urgents i estructurals per combatre la inseguretat a Girona. Ha lamentat els fets ocorreguts la nit de Sant Joan i ha traslladat el seu suport al barri de Font de la Pólvora. També ha expressat el seu reconeixement a la policia municipal, als mossos d’esquadra i al personal sanitari de l’Hospital Josep Trueta per la seva tasca la nit de Sant Joan.

El grup municipal PSC-Girona pel Canvi exigeix que «la seguretat sigui una prioritat bàsica de ciutat i no s’hi jugui». Josep Palouzié denuncia que s’han increment els delictes a Girona un 8%, una dada molt alarmant, més la proliferació del tràfic de drogues, que també ha comportat un augment de la presència de màfies i violència. Considera fonamental augmentar les investigacions i actuacions en aquest àmbit per retornar la normalitat als carrers dels barris. «La impunitat i degradació democràtic per inseguretat només es pot combatre amb una alta intensitat policial i, això, exigeix la col·laboració de tots els cossos policials» ha explicat Palouzié.

«En aquest mandat, no s’ha convocat ni una sola vegada el Consell Municipal de Seguretat, que articula les polítiques d’aquest àmbit amb els veïns i veïnes. És urgent que, ara, es convoqui, no només per explicar amb transparència la situació, sinó sobretot per explicar les mesures que es prendran d’ara endavant per fer les coses bé» ha demanat Sílvia Paneque.

«La seguretat és imprescindible en democràcia, i el govern de Girona ha de prioritzar afrontar el problema greu que els gironins tenim al davant i al costat de casa nostra» ha declarat Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal PSC-Girona pel Canvi. Josep Palouzié ha exigit la recuperació del funcionament mensual que tradicionalment havia tingut la Junta Local de Seguretat i la garantia de col·laboració de les relacions professionals amb tots els cossos de policia per dissenyar un pla de xoc amb mesures urgents i estructurals. «Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil han de col·laborar urgentment per fer de la seguretat un pilar del mandat. Els incidents de Sant Joan no poden repetir-se!» ha demanat Palouzié.

Sílvia Paneque i Josep Palouzié han expressat les seves condolences i suport al barri de Font de la Pólvora, assegurant que l’Ajuntament ha d’estar «a l’alçada de les circumstàncies i al costat de les famílies afectades». Paneque ha explicat que va rebre la notícia ahir a la nit i va començar a parlar amb diferents persones del barri, preocupades per la situació. «L’Ajuntament de Girona ha de donar una bona resposta a la tristíssima nit de Sant Joan a Girona i ha de ser en fets, accions i presència policial», ha insistit Palouzié. «Cal restablir l’ordre, assegurar la convivència pacífica, augmentar la presència policial i col·laborar amb totes les forces polítiques per investigar els fets i atrapar els responsables».

«El grup municipal del PSC-Girona pel Canvi donarà suport a totes les accions que el govern prengui en aquest sentit. La seguretat és donar confiança a la bona gent. Aquestes propostes, a més, han d’estar acompanyades de la feina del dia a dia, de la qualitat de la neteja als carrers, de la presència de l’Ajuntament al carrer i d’oferir oportunitats de qualitat de vida i de cohesió a tots els barris». Sílvia Paneque ha expressat d’aquesta manera el seu franc desig que les coses canviïn i que «mai més la ciutat es desperti amb notícies tan tristes com la d’aquesta passada nit de Sant Joan».


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: