Sílvia Paneque retreu a Madrenas que l’estat d’abandonament de Font de la Pólvora és indigne per als veïns i per a la pròpia ciutat

La portaveu socialista reclama per al barri una acció de neteja urgent, reposició de contenidors trencats i que es reactivin les mesures que s’havien iniciat a diferents carrers per sectoritzar el subministrament elèctric

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha retret a Marta Madrenas  que “l’estat d’abandonament del barri de Font de la Pólvora és indigne no només per als veïns del barri, sinó també per a la pròpia ciutat”. Sílvia Paneque ha explicat que als problemes de talls de llum constants que venen patint des de fa alguns anys els veïns del barri, s’afegeixeixen altres greuges inadmissibles com ara la manca manteniment i neteja dels espais públics, “fins a extrems que no es veuen a la resta de barris de la ciutat”.

La portaveu socialista ha mantingut aquest matí una reunió amb representants veïnals de Font de la Pólvora i amb representants de la Unión Romaní, per tal de tractar sobre els problemes amb el subministrament elèctric que ve patint el barri des de fa anys. Aquest mateix matí, alguns  veïns explicaven que el llum havia marxat tota la nit, havia tornat a les 8 del matí i havia tornat a marxar al cap d’un parell d’hores. Davant de la persistència dels problemes, Paneque demana al govern municipal que reclami a Endesa la represa de la sectorització del subministrament elèctric per zones, que es plantejava des d’instàncies municipals com una solució als problemes dels talls de llum.

Sílvia Paneque ha recordat que ens acostem de nou a l’hivern i que en aquesta època de l’any el llum és més necessari que mai al barri per fer funcionar les calefaccions. “El subministrament elèctric és un servei bàsic que s’ha de garantir als ciutadans i les administracions tenen la responsabilitat de controlar la situació i de fer que la companyia subministradora garanteixi un servei de qualitat per a les persones abonades, que no oblidem que paguen les seves factures mensualment”, ha afirmat Paneque.

Pel que fa als problemes de brutícia i de manteniment dels carrers, Sílvia Paneque ha reclamat “la reposició dels nombrosos contenidors d’escombraries trencats i una acció de neteja urgent tant de les escombraries acumulades al voltant d’alguns contenidors com dels carrers i l’aparcament”. A mes,  també demana “la retirada de vehicles abandonats i deteriorats que es troben a diversos indrets del barri”. “Aquestes són qüestions que el govern municipal hauria de fer de motu propi sense que l’oposició li hagués de dir”, ha sentenciat.

La regidora ha afirmat que l’estat de degradació en què es troben els carrers de Font de la Pólvora denota “un desinterès del govern municipal pel barri i els gironins que hi viuen fins a extrems que són incomprensibles i inadmissibles per a un representant municipal”.

Sílvia Paneque, davant uns contenidors trencats i escombraries acumulades a Font de la Pólvora