Bea Esporrín atribueix la falta d’interès del govern de Girona per acordar el pressupost municipal al fet que «s’ha rendit davant la seva pròpia incapacitat»

La portaveu del PSC de Girona en matèria de pressupostos afirma que el Govern de Junts ha dimitit de l’obligació de governar i que esgotarà els terminis perquè ja ha decidit prorrogar el pressupost d’enguany

«He parlat amb la Sílvia Paneque i tenim clares les línies de negociació de pressupostos», ha dit Bea Esporrín.  Paneque i Esporrín creuen que els comptes de la ciutat de Girona han de donar prioritat al creixement econòmic, han d’exemplificar la intolerància contra la inseguretat i les ocupacions; han de ser un referent d’inversió en l’espai públic dels barris, un estímul per a la innovació i la integració del medi ambient i han d’incloure mesures concretes per crear oportunitats a les classes socials, les persones i les famílies més vulnerables. «Els pressupostos són indispensables per aprofitar les nostres oportunitats i Girona mereix ser una ciutat amb un teixit econòmic amb bona salut, més segura, més justa i més moderna, més verda i més sostenible», ha explicat Bea Esporrín.

La portaveu ha recordat com va advertir que Girona necessitava unes ordenances amb les taxes adaptades al moment econòmic; i com el govern de Junts no ha ni proposat converses formals per evitar la pròrroga d’aquestes ordenances  que finalment s’ha produït. Aquestes últimes dues setmanes, Esporrín ha insistit: «Girona mereix pressupostos. Què hi ha del compromís del milió d’euros en millorar l’accessibilitat a la via pública o dels gairebé 150.000 euros d’inversió a la Devesa. La ciutat s’ha de governar!». Paneque veu imprescindibles uns nous pressupostos on hi hagi un increment d’agents de policia, l’impuls de l’autoconsum als edificis municipals, l’augment de recursos a plans d’ocupació municipals o les inversions als barris per arranjar i millorar l’espai públic que fa anys que no es fan.

«No hem ni començat un diàleg de pressupostos. El nostre grup vol aportar idees pròpies i volem un acord de veritat en què es reconegui l’aportació de cadascú. Però Junts no ha fet ni un gest per engegar el procés. Estan més preocupats per altres coses? És evident que sí». Segons Bea Esporrín, han estat «quatre anys perduts, i ja en sumem masses», perquè «Junts no ha tingut mai cap projecte per a Girona i el govern està esgotat i sense rumb des de fa molt de temps». La regidora considera que en aquests últims quatre anys, la resta de grups municipals «mai no haurien hagut de permetre aquesta decadència allargassada d’una ciutat mal gestionada, d’un govern amb els braços caiguts de fa mesos i mesos» i recorda que “va ser el PSC l’únic partit que va proposar una alternativa en ferm per evitar el que han estat aquests 4 anys de decadència de la ciutat”.

Com a responsable d’ordenances i de pressupostos del grup municipal de Sílvia Paneque, Bea Esporrín ha volgut recordar que «és una obvietat que és important que Girona tingui pressupostos i més en un moment de complexitat com l’actual». No hi ha hagut cap reunió, ni cap comunicació per part de Junts sobre pressupostos. La regidora ha explicat que desconeix si Junts ha iniciat converses amb cap altre grup municipal. «M’estranyaria molt que això hagués passat. Estan rendits i semblen donar per fet que prorrogaran els comptes actuals. Però no pot ser això. No s’hauria de renunciar a tenir uns pressupostos aprovats amb una majoria solvent».

La regidora Esporrín del PSC també ha lamentat que «l’estil de Junts a Girona ha estat intentar que l’anunci substitueixi la realitat». Fa uns dies, «fonts municipals» anunciaven inversions en salut per part de la Generalitat. «Estic convençuda que no veurem començar aquestes inversions en aquest mandat», ha afirmat Esporrín, que s’ha mostrat especialment crítica quan ha afirmat que «tots els esforços des d’ara i durant els pròxims mesos han de ser a favor de Girona i no en altres coses i això exigeix negociar i aprovar pressupostos. Un grup polític, quan està al govern de la ciutat, del què ha de parlar és del govern de la ciutat. La resta és foc d’encenalls».

Esporrín i Paneque en una imatge del Ple

Publicado

en

por

Etiquetas: