Plàtan danyat durant el botellot

El botellot de la Devesa ha tingut conseqüències greus per al parc i a Girona

El PSC recorda que a la Devesa hi va haver consum d’alcohol, pintades a la caseta del rellotge, restes de brutícia i deixalles per tot arreu. Per això, els socialistes es mostren perplexos davant de la reacció del govern del consistori

La regidora Bea Esporrín ha retret al govern municipal de Junts i d’ERC que tregui importància al botellot que es va fer dijous passat a la Devesa i que va deixar l’espai en condicions lamentables. Esporrín ha assegurat que “es van produir actes incívics i en general una situació que no és desitjable i això hauria de ser un problema per a l’Ajuntament”. El grup municipal resta perplex davant d’un govern que aprova ordenances restrictives, d’una banda, i disculpa comportaments que no respecten aquestes ordenances, de l’altra. Insisteix a dir que “no es pot disculpar o amagar quan hi ha qui l’interessa fer-ho. És necessari dir que hi ha unes normes que ens interpel·len a tots i totes”.

En concret, Esporrín ha lamentat “la passivitat municipal davant una situació de consum d’alcohol a la via pública, consum d’alcohol per part de menors, pintades a arbres, bancs i la caseta del Rellotge -que és un  Bé d’Interès Cultural-, les condicions de brutícia en què es va deixar l’espai i també el fet que es vulneressin les indicacions del Procicat en relació a la prevenció de la pandèmia, que indiquen que no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes en grup a l’espai públic”. “A part que a Girona tampoc es permet per la ordenança aprovada per als mateixos que governen”, ha afegit. A més, Bea Esporrin ha recordat que tant Salvem la Devesa com els Naturalistes de Girona han trobat que la situació al parc gironí va ser totalment indesitjable i perjudicial per a l’entorn. Davant d’això, des del PSC reclamen de l’Ajuntament “una major prevenció d’aquesta mena de situacions per a futures dates festives, sobretot tenint en compte que ens aproximem a les festes de Sant Narcís”.

En definitiva, segons Esporrín, “es tracta d’una llista de problemes que no són menors i que haurien de preocupar l’Ajuntament de la ciutat i no pas portar-lo a dir que podria haver estat pitjor”. Per al PSC, aquesta complaença s’insereix en una actitud general de relativització de la importància de l’ordre públic de la qual, lamentablement, hem tingut molts exemples en els darrers anys i de la qual també, en determinats moments, hi han participat representants del govern municipal de Girona. 

Esporrín ha detallat que en la celebració del botellot es van vulnerar diversos articles del Reglament d’Usos i Activitats del Parc de la Devesa, de l’ordenança de civisme i de l’ordenança reguladora de la neteja pública. L’article 20 de l’ordenança de Civisme sobre contaminació visual, que prohibeix fer dibuixos, escrits o gargots a les façanes dels immobles; l’article 21 sobre contaminació acústica, que indica que tota la ciutadania té l’obligació de respectar el descans dels veïns i les veïnes i d’evitar la producció de sorolls que alterin la convivència; i l’article 23 sobre accions vandàliques, que també es podrien aplicar a les pintades a la Caseta del Rellotge.

També hi va haver vulneració de l’ordenança reguladora de la neteja pública, que prohibeix llençar al terra qualsevol mena de producte, tant en estat sòlid com líquid o gasós. Els residus sòlids de petit format com burilles de cigarreta apagades, papers, bosses buides i similars, han de dipositar-se en les papereres instal·lades amb aquesta finalitat. D’altra banda, no es pot oblidar la prohibició del consum de begudes alcohòliques en els espais públics, sempre que no estigui degudament autoritzat, i la prohibició de la venda o subministrament a menors de begudes alcohòliques o tabac.

Plàtan danyat durant el botellot

Publicado

en

por

Etiquetas: