El govern de la Generalitat no ha incorporat ni una de les inversions en salut de proximitat que l’alcaldessa Madrenas havia anunciat com un acord tancat

Els socialistes denuncien que no es dediqui ni un euro al nou Trueta, al nou CAP de l’Eixample, el CUAP d’alta complexitat, a l’institut Ermessenda o al CAP de l’Eixample i no entenen la passivitat de l’alcaldessa davant d’aquest fet

La portaveu del grup municipal del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha denunciat que els pressupostos de la Generalitat no contemplen l’acord anunciat per l’alcaldessa Marta Madrenas. A juliol del 2020, Marta Madrenas va explicar que havia acceptat que la ubicació del nou hospital fos a Salt i que, a canvi, havia tancat un acord que va descriure com “l’operació Trueta”. Un pacte que en teoria havia estat tancat amb el director del Servei Català de la Salut Adrià Comella i que comportaria per a Girona “un nou CAP a l’Eixample”, “la millora o ampliació dels centres d’assistència primària a Taialà, Can Gibert i Santa Clara” i “un nou CUAP d’alta complexitat, amb urgències obertes tot l’any a la zona de Sant Ponç”. “Aquestes inversions tan necessàries per a Girona varen servir, aleshores, per distreure l’atenció que el govern de Girona havia incomplert allò que havia dit en mil i una ocasions: que el Trueta seria a Girona. Ara, aquelles inversions a canvi de renunciar-hi, tampoc no hi són. De moment: ni Trueta a Girona, ni Trueta a Salt, ni inversions compensatòries”, ha lamentat Sílvia Paneque.

Els socialistes han explicat que l’acord que va ser anomenat “Operació Trueta” per al govern de Junts i ERC a Girona ha quedat en no res en els pressupostos d’ERC i de Junts de la Generalitat.

A més, la portaveu del grup municipal, Sílvia Paneque, també ha subratllat que Girona “no només trobarà a faltar inversions compromeses i necessàries en salut, ja que la situació no és millor en educació i cultura: trobem a faltar inversions tan importants com el nou Institut Ermessenda”. Fa anys que els alumnes estan repartits en dos centres, un a l’edifici Bisbe Cartanà a Montilivi, i l’altra a Can Prunell a Palau. El grup municipal socialista lamenta que, encara que l’equip directiu fa tots els possibles per mantenir un únic projecte educatiu, el funcionament del dia a dia es complica per mantenir de fa anys un únic institut amb dos centres separats per dos quilòmetres de distància.

El PSC ha recordat, a més, que la inversió més important pendent dels governs de Convergència i Unió, primer, i de Junts i ERC, després, ha estat el fons Santos Torroella de 4 milions d’euros. Aquest fons havia d’anar a la Casa Pastors que el govern de la Generalitat havia d’adequar com a Museu d’Art Modern. Els socialistes han insistit que Casa Pastors, tanmateix, sigui un centre d’interpretació de la història de Girona, ja que diferents exploracions acadèmiques han presentat resultats sobre èpoques diferents de la ciutat com els moments inicials de Gerunda o el temps de la tetrarquia del III i IV d.C. En tot cas, el govern de la Generalitat d’ERC i de Junts tampoc no inverteix aquest any en Casa Pastors. El grup municipal del PSC ha tornat a advertir que la situació de Girona exigeix un canvi de 180°, perquè “l’actual govern acumula expedients sobre la taula i assumptes mal resolts”. Han donat com a exemple el projecte de 2 milions d’Euros del Bloom, l’abandonat Pla Especial de la Devesa, el contracte prorrogat de neteja, els problemes amb el personal de l’Ajuntament, la incompareixença de les inversions en salut, el fons Santos Torroella i Casa Pastors. El grup municipal del PSC ha volgut comunicar que “la valoració que podem fer dels pressupostos només pot ser insuficient. I, a més, es trenca de nou la confiança, perquè no hi ha les inversions en salut de proximitat, que havien estat anunciades com a acord tancat. Es fa massa evident que som d’un final d’etapa, però la ciutat arrossega i pateix aquest estat d’ànim”.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: