El govern de l’Ajuntament de Girona no ha dit encara on són els béns del Bloom

El PSC assenyala que encara es desconeix si ja s’ha trobat on s’ubiquen els béns del Bloom que no estan sota custòdia municipal i recorda que el govern es va comprometre a portar al Ple l’informe per resoldre el conveni del Bloom el mes vinent

Els socialistes de Girona han recordat que, en el mandat anterior, es va poder saber que faltaven béns del projecte Bloom perquè l’inventari municipal de les propietats i béns municipals passava per Ple. Per això, han mostrat preocupació, tant perquè l’Ajuntament encara no ha aclarit on són tots els béns del projecte Bloom, com perquè l’inventari municipal ara només passa per Junta de Govern local, on hi ha només presència de Junts i ERC, els partits del govern, i no hi ha l’oposició.

L’Ajuntament de Girona fa anualment un inventari de tot el patrimoni municipal on queden reflectits els béns, edificis i propietats que té i el seu valor. Mentre que en el mandat anterior l’aprovació del llistat passava pel Ple, durant aquest mandat l’equip de govern ha decidit que només passaria per Junta de Govern. Així es va decidir per Junta de Govern Local el 10 de febrer del 2020.

“Un exercici de molt poca transparència”, ha manifestat la regidora Bea Esporrín. A més, ha recordat que en ocasions anteriors l’anàlisi de l’inventari va donar l’oportunitat de fer una feina eficaç de control a l’oposició, tal com va passar en l’afer del Bloom, quan es va determinar que dins de l’inventari hi mancava material adquirit per al funcionament d’aquest organisme. Precisament en relació amb el Bloom, Esporrín ha explicat que tots els béns que es van comprar figuren en l’inventari de 2021, que ara s’ha aprovat a la junta de govern, com una sola entrada. “Desconeixem, però, si ja han trobat els béns que no sabien on eren, si ja saben on s’ubicaran els béns que encara no estan sota custòdia municipal. D’altra banda, esperem que la resolució del contracte del Bloom formi part de l’ordre del dia del ple ordinari de març, tal com es va comprometre la regidora Glòria Plana al ple de desembre”, ha assenyalat Esporrín.

La regidora socialista ha assenyalat que tornar a portar l’inventari al Ple faria possible que hi hagués un debat polític sobre l’estat dels béns mobles i immobles de l’Ajuntament i sumaria a favor de la transparència. A més de poder parlar amb profunditat sobre els béns dels Bloom i aclarir si n’hi ha de desapareguts i què ha passat. Esporrín ha assenyalat que el valor del patrimoni de béns i drets municipals inclosos en l’inventari corresponent al 2021 ha experimentat una pujada molt important en relació a l’any anterior. Mentre que el valor de l’any 2020 va ser de 168.611.114,53€ un cop tancat l’exercici comptable, el del 2021 arriba als 387.176.750,56 €. “L’augment en el patrimoni ve motivat principalment per la incorporació de la zona passeig Riu Ter Can Salvatella, valorada en 210 milions d’Euros, així com el valor d’altres béns que no es van incorporar a l’implantar el nou programa informàtic” ha explicat Bea Esporrín. Aquests canvis, segons la regidora, també farien convenient tornar al Plenari l’aprovació de l’inventari. “Si aquesta qüestió hagués passat pel Ple, hauríem pogut debatre políticament sobre aquestes incorporacions”. “Hauríem pogut reclamar públicament en l’àmbit del Ple que s’incorporessin els béns de la Fundació Auditori Palau de Congressos, així com demanar que s’actualitzi el conveni del lot 7 del fons Santos Torroella, caducat des de 2018, o bé que es torni a la família aquest lot 7 del fons Santos Torroella”, ha afegit la regidora.

Bea Esporrín

Publicado

en

por

Etiquetas: