El PSC de Girona adverteix que la reducció d’un grup de primer d’ESO a Girona provocarà ràtios per sobre de la legalitat i del que convé pedagògicament

El regidor Quim Ruhí explica que el CEM ha presentat queixes per la situació i espera que el Departament rectifiqui

Ruhí recorda que en el que portem de curs hi ha hagut 50 incorporacions fora de termini en la matrícula de primer d’ESO -sense que això hagi comportat cap línia més- i que segurament el curs vinent continuarà creixent l’alumnat d’aquest curs

El PSC de Girona ha advertit que “la reducció d’un grup de primer d’ESO que el Departament d’Educació ha previst per al proper curs a la ciutat de Girona acabarà provocant ràtios per sobre de la legalitat i per sobre del que és pedagògicament desitjable”. Segons la proposta de planificació educativa per al curs 2022-2023 que ha presentat el Departament d’Educació, els grups de primer d’ESO a la ciutat passarien el curs vinent de 27 a 26. Joaquim Ruhí considera que aquesta és una mala decisió, ja que la reducció d’alumnat que sí es nota a primària encara no ha arribat a secundària.

A secundària no ha arribat encara la baixada de matrícules i dels 1.310 alumnes matriculats aquest curs -fins al febrer- ja se’n preveuen 1.307 per al curs vinent”, ha explicat el regidor socialista. Ruhí avisa, a més, que aquestes previsions no inclouen les assignacions fora de termini que, segons assenyala, “res no fa pensar que seran diferents que les del curs actual”. “Aquest curs, que encara no ha finalitzat, hi ha hagut 50 incorporacions fora de termini a 1er dESO dels centres públics i això s’ha assumit sense guanyar cap grup”, ha assenyalat Ruhí. El regidor ha fet notar els efectes que això té sobre la qualitat pedagògica i ha lamentat que la proposta del Departament d’Educació s’hagi fet sense escoltar al Consell Escolar Municipal (CEM), que sí que és conscient de la situació. “Sembla que el Departament continua amb la seva idea de no preguntar ni escoltar per prendre les seves decisions. Des del CEM hem presentat els nostres arguments i queixes i esperem que es rectifiqui”, ha afirmat Ruhí.

D’altra banda, Ruhí sí que ha valorat positivament la reducció de la ràtio a primària, una franja escolar en la qual es passaria de grups de 23 alumnes a grups de 20 i mantenint totes les línies escolars de la ciutat. Sí que ha assenyalat, però, que “caldrà vigilar, en tot cas, que en un entorn de baixada de matrícula, la sobreoferta de places de de P-3 influeixi en l’equitat de les escoles.

Joaquim Ruhí

Publicado

en

por

Etiquetas: