El PSC de Girona, contrari a la desaparició de l’ESO a Pont Major, tem que, a més, Girona no recuperi les línies que es perden al Xifra

Quim Ruhí assenyala que el PSC estarà atent a que realment hi hagi transport per als alumnes de Pont Major que hauran d’anar al Rahola o al Vives i lamenta que “la decisió d’allunyar estudis dels barris perifèrics de la ciutat és una política social nefasta”

El PSC de Girona és contrari a la desaparició de l’ESO al barri de Pont Major, ja que considera que “és una mala política allunyar els estudis dels centres perifèrics de la ciutat”.  Per al regidor Quim Ruhí, “aquesta és una política social nefasta, pròpia de les dretes, que deixa en una posició difícil als alumnes que volien cursar l’ESO a l’Institut Xifra i que ara es veuran obligats a agafar un o dos autobusos per anar al Vicens Vives o bé al Rahola de Domeny”.

Per a Ruhí, seria necessari un servei de transport que s’hauria de fer amb un monitor d’acompanyament. El regidor socialista ha explicat, però, que tot i que hi ha la promesa de destinar un autobús als alumnes per als seus trasllats, es tracta d’un grup petit de nois i noies i, per tant, no hi confia que aquest compromís acabi essent una realitat. En aquest sentit, el regidor socialista ha recordat dues coses: d’una banda, que els alumnes de Pont Major tenen l’institut de Sarrià a cinc minuts a peu i, que malgrat que es tracti d’una altra població la prioritat ha de ser que els alumnes tinguin les màximes facilitats i s’escolaritzin bé. I, d’altra banda, que s’ha demanat en moltes ocasions que es posin autobusos que facilitin el trasllat d’alumnes a l’Institut Narcís Xifra i que això no s’ha aconseguit mai.

Un altre aspecte que preocupa al PSC és la possibilitat que les línies que es perden al Xifra no es traslladin o afegeixin a altres instituts de la ciutat i, en aquest, sentit, Ruhí ha advertit que el PSC estarà alerta.  “Aquesta decisió suposa que les dues línies que es perden al Xifra poden perdre’s al conjunt de Girona”. “De moment no tenim confirmació que es recuperin a cap altre institut, i amb les línies que tenim aquest any ja estem per sobre de la ràtio a molts centres”, ha alertat Ruhí. El regidor ha destacat la importància de mantenir ràtios baixes aprofitant la davallada d’alumnat per la demografia. “Hem de lluitar per tenir ràtios de 28 i ara estem a 30, de manera que aquesta decisió ve a complicar la situació”, afirma Ruhí.

Quim Ruhí

Publicado

en

por

Etiquetas: