El PSC denuncia l’estat “lamentable” del cementiri nou de Girona

Els socialistes ja van fer un prec al mes de novembre perquè moltes famílies arran de la celebració del dia de Tots Sants havien manifestat la seva queixa

El PSC de Girona ha denunciat l’estat “lamentable” del cementiri Nou de Girona, situat a Girona Est. Els socialistes han posat èmfasi sobre les deficiències estructurals i de serveis per a la ciutadania del cementiri. “No creiem que sigui admissible que una construcció tan recent, tingui unes condicions de deficiència estructural i de conservació com les que té el cementiri Nou” ha comentat la regidora socialista, Mònica Ferrer.

Els socialistes destaquen la manca de material, com les escales per accedir als pisos superiors, la poca cura en la neteja; i la conservació i el propi estat de l’estructura de l’edifici. Mònica Ferrer ha explicat que “durant moltes setmanes hem recollit les queixes de molts veïns i veïnes que no entenen l’estat actual del cementiri, ja que alguns punts son perillosos i poden ocasionar danys personals. Ja vam advertir al govern de l’estat del cementiri fa mesos, però a dia d’avui no hi ha hagut cap canvi ni actuació preventiva”.

Segons els Reglament dels cementiris municipals, de l’any 1995, la gestió i administració dels cementiris corresponen a l’Ajuntament de Girona. Així com el manteniment, la conservació i la correcta prestació dels serveis als ciutadans. El catàleg de serveis de l’empresa que ofereix aquest servei a l’Ajuntament inclou tant les reformes com el manteniment, també dels jardins, la reconstrucció de nínxols, façanes, pintura i la reposició de materials, com les escales. Hem rebut queixes en tots aquests sentits.

Els socialistes ja van fer un prec al ple de novembre, que va fer la mateixa regidora Mònica Ferrer en la que demanava a l’equip de govern “la millora de la gestió, l’estat i els serveis que s’ofereixen cementiri, un espai especialment sensible per a la ciutadania”.


Publicado

en

por

Etiquetas: