El PSC denuncia que el govern de la Generalitat ha reduït recursos per a l’Aeroport de Girona en el pitjor moment de dificultats per a Comarques Gironines

Sílvia Paneque, diputada al Parlament, i Maurici Jiménez, com a representant dels alcaldes socialistes, denuncien que la Generalitat diu que inverteix menys a l’Aeroport de Girona perquè considera que els propers anys hi haurà una reducció de l’activitat, quan, si això fos veritat, hauria de fer directament el contrari

La diputada al Parlament de Catalunya Sílvia Paneque ha lamentat profundament que el govern d’ERC i de Junts a la Generalitat de Catalunya hagi reduït recursos destinats a l’aeroport de Girona-Costa Brava en un moment com l’actual, tan delicat per al turisme a Comarques Gironines. Efectivament, la conselleria de polítiques digitals i territori de Jordi Puigneró ha respost a una pregunta escrita de la diputada Sílvia Paneque dient que “la Generalitat ha fet un ajust dels recursos en base a la reducció de l’activitat prevista per als propers anys”. Aquesta resposta del govern de la Generalitat és, ha considerat Sílvia Paneque, “una notícia terrible per al teixit econòmic gironí, perquè no només s’admet haver baixat recursos, sinó que s’argumenta que ha estat per una previsió de descens de l’activitat”. El PSC recorda que el territori denuncia fa temps que l’Aeroport de Girona ha de ser objecte de protecció especial i, enlloc d’això, la Generalitat suma problemes allà on ja n’hi ha. “Plou sobre mullat”, ha sentenciat Paneque.

L’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Maurici Jiménez, també ha valorat com a “molt greu” la resposta del govern de la Generalitat. “Ens diuen que tenim problemes i, per aquesta raó, invertiran menys en nosaltres? No sembla raonable”, assegura.  Sílvia Paneque i Maurici Jiménez han recordat que l’Aeroport de Girona ha estat una infraestructura clau per al teixit econòmic de Comarques Gironines. “Hi ha diferents estudis que indiquen que el viatger de Ryanair té una despesa en el territori molt superior a la d’altres visitants; que aquesta infraestructura ha portat persones a Girona per platja, comerç, cultura, professió, entre d’altres; i que el 40% no hauria vingut mai si no hagués trobat un vol per arribar-hi. Sabem tot això i el govern de la Generalitat contesta que retalla perquè l’Aeroport de Girona es troba en dificultats els últims anys”.

Va ser el passat 13 de maig quan Sílvia Paneque va preguntar al govern de Catalunya per quines raons havia retallat recursos a l’Aeroport de Girona en un moment de tantes dificultats. Aquests últims dies, el PSC ha rebut  la resposta, on només s’especifica que la retallada de recursos ha estat a causa de la “reducció d’activitat”. D’altra banda, s’afegeix que “en les properes reunions de l’AGI es decidirà, juntament amb els agents del territori, el futur de la promoció aeroportuària a l’entorn de l’aeroport de Girona”. L’alcalde Maurici Jiménez s’ha mostrat perplex que la reunió sigui, en tot cas, després de l’estiu i recorda que l’última reunió de l’Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines va ser a novembre de l’any 2020, fa més de 10 mesos. “Estem molt preocupats no només per la inacció del govern de la Generalitat amb una infraestructura clau com el nostre Aeroport, sinó també per la desídia en la gestió, la retallada en els recursos propis i l’expulsió permanent de responsabilitats”, ha lamentat Jiménez. La conselleria de Jordi Puigneró, en efecte, ha decidit afegir que, a part de retallar recursos per a l’Aeroport de Girona en temps de dificultat, també considera que la Generalitat defensa “gestionar amb un model de governança aeroportuària pròpia, per tal de vetllar per als interessos del territori i pel desenvolupament aeroportuari”. Els socialistes no han entès aquesta resposta, perquè no té res a veure amb la pregunta dels motius pels quals la Generalitat ha reduït els recursos a l’Aeroport de Girona. “A més, sembla molt contradictori dir que es vol la gestió pròpia per vetllar pels interessos del territori quan, a la vegada, es decideix reduir els recursos públics que la Generalitat hi invertia com a responsabilitat pròpia. Sembla que diguin que renuncien a les responsabilitats pròpies, perquè no les tenen totes i, això, no és gens raonable per al futur de l’Aeroport”, han conclòs Sílvia Paneque i Maurici Jiménez.

Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: