El PSC reclama al govern la construcció de les variants d’Olot i les Preses

La diputada socialista Sílvia Paneque i els regidors Josep Guix i Marina Alegre reivindiquen la variant d’Olot de 2+2 carrils

La diputada socialista, Sílvia Paneque, acompanyada dels regidors socialistes Josep Guix i Marina Alegre ha demanat al govern de la Generalitat que acceleri la planificació, licitació i construcció de les variants de les Preses i Olot. “Ja en campanya ens vam comprometre a defensar aquestes infraestructures i, efectivament, una de les primeres propostes de resolució que hem presentat al Parlament ha estat instar al Govern de la Generalitat a presentar el projecte executiu i el finançament associat a la seva construcció, que es votarà en Comissió de Territori i Urbanisme pròximament” ha explicat la diputada socialista.

“Des del grup parlamentari socialista hem lamentat que no hi hagi pressupostos aquest 2021 per poder incloure ja les inversions en les dues variants en el pla d’inversions, però en tot cas, des del Govern s’ha instat als grups del Parlament a fer arribar les inversions que es consideren prioritàries pel 2022. El grup parlamentari a instàncies del grup municipal d’Olot presentarà les variants d’Olot i les Preses com a inversió prioritària. A la votació de la PR del grup socialista els grups que conformen el Govern, ERC i JxCAT, podran demostrar el seu compromís amb les dues variants” ha indicat la diputada socialista.

El regidor socialista Josep Guix ha volgut remarcar que “els socialistes reivindiquem la variant d’Olot amb el 2+2 (2 carrils d’anada i dos de tornada). La variant de les Preses entenem i ens sumem al pacte d’alcaldes que diuen que ha de ser d’1+1, però la variant d’Olot creiem que no té sentit fer-la 1+1. Creiem també que la variant d’Olot ha d’estar ben dissenyada i lligada amb el territori i sobretot que ha de ser sostenible, però per seguretat, solidesa, rapidesa i per menys contaminació cal que sigui una variant (autovia) de 2+2. Aquesta és una opinió compartida per molts sectors i agents de la comarca, transportistes, empresaris, veïns, treballadors que han d’accedir als polígons…”.

Paneque ha explicat també que com a consellera de Transició Ecològica del Govern Alternatiu “estic immersa en una ronda de visites als Parcs Naturals de Catalunya, i he començat pels de comarques gironines, en totes les visites que he fet fins ara sempre s’ha coincidit en la necessitat de demanar més recursos, ja que durant 10 anys el pressupost dels parcs naturals ha estat congelat”. Paneque, Guix i Alegre han fet la roda de premsa al Parc Natural de la Garrotxa, abans de trobar-se amb el seu director.

Guix, Paneque i Alegre.

Publicado

en

por

Etiquetas: