El PSC recull les demandes d’una comunitat de veïns de Can Gibert, que reclama des de 3 fa mesos que es reposi un fanal

Feia tres mesos que els veïns de l’edifici Urbis reclamaven la reposició i ara s’han trobat amb una arqueta que pot indicar que l’Ajuntament ja no posarà el fanal, un fet que deixaria sense llum un tram de la vorera del Passeig d’Olot

Joan Antoni Balbín recorda que els veïns i veïnes de Can Gibert mereixen atenció i que menys llum no és el que convé enlloc de la ciutat

Veïns de l’Edifici Urbis de Can Gibert del Pla reclamen des de fa mesos la reposició d’un fanal ubicat al Passeig d’Olot que es va haver de retirar perquè resultava perillós. El president de la comunitat de propietaris, Paco Muñoz, ha explicat que la insistència dels veïns davant de l’Ajuntament perquè es reposi el fanal de moment encara no ha donat cap fruit després de tres mesos. A més, el tipus d’actuació que s’hi ha fet més aviat sembla indicar que aquest element de llum possiblement ja no es posarà, “deixant sense llum un tram d’uns 50 metres de la vorera del Passeig d’Olot”.

El regidor socialista Joan Antoni Balbin ha lamentat que la solució del problema vagi tan lenta, així com el fet“que la reclamació dels veïns perquè hi hagués una millor seguretat dels cables del fanal retirat hagi finalitzat amb la instal·lació d’una arqueta tancada que sembla indicar que el fanal no es reposarà”. Balbín ha recordat que els veïns i veïnes de Can Gibert mereixen atenció i que “menys llum no és precisament el que convé enlloc de la ciutat si el que volem és més seguretat per als veïns i veïnes”.

El mes de juny passat l’Ajuntament va fer una actuació de reparació a la base dels fanals deteriorats de la zona del Passeig d’Olot on hi ha l’edifici, però n’hi va haver un que no es va reparar i que justament presentava un tall per corrosió molt gran a la seva base. Donada la perillositat de la situació, la comunitat de propietaris de l’edifici va demanar que es retirés el fanal i se substituís per un de nou. Després d’un mes reclamant, els veïns van aconseguir la retirada del fanal, i va ser llavors quan va començar la segona part del problema.

Paco Muñoz explica que el fanal es va treure a principis del mes de juliol i que ja han passat més de 3 mesos sense que hi hagi hagut una solució per a la seva substitució. Critica també que quan es va desmuntar el fanal el forat i els cables elèctrics van quedar sense més protecció que un con de trànsit. “Qualsevol nen o animal que hagués desplaçat el con es podria haver quedat enganxat”, ha explicat el president de la comunitat de veïns. “El que va passar, però, va ser que en un episodi de pluja intensa, l’aigua va endur-se el con i va afectar a les conduccions elèctriques, deixant sense llum diversos fanals del sector durant un mes” ha afegit.

Els veïns van mobilitzar-se de nou per reclamar una millor protecció d’aquesta instal·lació elèctrica i també per aconseguir el nou fanal. “Vam fer nombroses gestions davant l’Ajuntament, tant diversos veïns com des de la gestoria que porta els afers de la comunitat de propietaris i vam haver de ser molt pesats, trucant cada setmana”, expliquen. Després de l’incident amb l’aigua, l’Ajuntament va afegir una planxa metàl·lica a sota el con, però sense que aquesta estigués collada al terra i finalment la sorpresa ha estat que les reclamacions per a una millor seguretat han finalitzat amb la instal·lació d’una arqueta tancada que sembla indicar que el fanal no es reposarà.

Des de la comunitat de propietaris s’insisteix en la necessitat que es reposi el fanal, ja que si no es fa hi hauria una àmplia zona de la vorera del Passeig d’Olot sense llum. D’altra banda, també demanen una revisió de l’enllumenat públic del tram final del carrer Bastiments, a on els fanals fallen sovint.

Lloc on hi havia el fanal retirat, que inicialment es va deixar desprotegit i senyalitzat només amb un con

Publicado

en

por

Etiquetas: