Sílvia Paneque al Pont de Pedra

Girona necessita un canvi

M’estalviaré de dir noms per no dir el de la majoria de candidats i candidates, però resulta una sorpresa, francament, que apareguin tantes vegades en vídeos, fulletons i publicitat els que no han aparegut gens ni mica durant aquests últims quatre anys.

I ho dic, perquè qui ho pateix ha estat la ciutat de Girona. Hi ha hagut una pèrdua de qualitat de vida constatable en tots els àmbits. Aquesta setmana s’ha conegut que la percepció de neteja ha passat de bona a dolenta, per exemple. L’abandó de l’espai públic, la pèrdua de qualitat dels serveis i un llarg etcètera de coses que podrien estar molt més ben fetes.

Escolteu. Marta Madrenas ha estat sis anys -no ha complert ni vuit anys-, perquè la situació és insostenible. El problema és que no ho han fet per Girona, sinó pel resultat electoral. El show ha de continuar.

Quan van tenir el problema del Bloom i van perdre dos milions d’euros de l’erari públic, varen anunciar la casa de les matemàtiques, que quan no es va fer varen dir que demanarien el Xalet Soler a la Generalitat. I tampoc. Llavors que si la Casa Pastors i el fons Santos Torroella. Després que el Trueta seria a Girona. Més tard, que es farien no sé quants pisos a Domeny. I que la Madrenas no hi va i que hi anirà l’Assumpció Puig. Però tampoc no funciona i arriba la Geis. I de tot això, res de res. De veritat, tot anuncis, cap realitat. Per cert, la Geis no ha aparegut a cap debat ni a enlloc. I ja començo a dubtar que no sigui real, que no sigui un anunci més del no res.

La política és explicar amb sinceritat on ens trobem, per quines raons prenem decisions, debatre-les amb la gent i, quan hi ha un gran de consens fort, ser valents i avançar. Ho dic, perquè hi ha qui ha perdut diners a barris de Girona, on la casa que viuen té un valor inferior, perquè l’espai públic no té prou qualitat, falta seguretat o el parc de davant de casa no està prou ben cuidat. Les bromes o el show o els espectacles és bo que siguin a la televisió, però la política exigeix seriositat, transparència, intel·ligència i dedicació.

Girona necessita un canvi. I als primers que els dic això és a en Lluc Salellas de Guanyem i a en Quim Ayats d’ERC. Ells dos no varen voler un govern de canvi ara fa quatre anys. Guanyem, actuant sempre com la CUP, va dir que no volia un govern amb nosaltres en un exercici sectari que fa mal de recordar. ERC directament ha pactat amb Junts per evitar el canvi. Aquest acord no té cap altra funció que això, en tant que els dos no tenen majoria per aprovar res de res. És el mateix perdre votacions amb nou que amb tretze regidors, perquè m’entengueu.

Guanyem Girona ha insistit a cridar més del compte, ara, i quan portaven com a nom la CUP. Si algun nom té la CUP a Catalunya que la identifiqui -i ho dic sense cap voluntat que no sigui descriptiva- és Salellas. A Girona porten la màscara de Guanyem. Han passat però deu anys escampant ombres de dubte sobre els governs socialistes. A ERC no han contradit res de tot això que diu la CUP.

Jo, únicament, us dic que els governs socialistes -que aglutinen mil-i-un elements molt complexos propis d’una època concreta- són el millor que ha tingut aquesta ciutat.

La llista que represento té com a funció principal portar el canvi a Girona i, això, vol dir iniciar un nou projecte ara que el de Junts ha arribat a la seva última etapa. Resulta innegable, d’entrada, que la majoria de gironins i gironines votaran canvi. Jo els dic que preguntin, si volen canvi, si Guanyem i ERC estan disposats a votar canvi quan aquesta candidatura guanyi les propers eleccions.


Publicado

en

por

Etiquetas: