Gironins pel Canvi es presenta a les municipals conjuntament amb el PSC i incia el debat de diversos temes per col·laborar en el programa electoral de la candidatura

La plataforma «Gironins pel Canvi» dona suport a Sílvia Paneque per a les properes eleccions del 28 de maig, té col·laboradors com Sergi Bonet, Anna Maria Garcia, Antoni Puigverd o Mariona de Puig

A les eleccions del 28 de maig del 2023, la plataforma «Gironins pel Canvi» es presentarà conjuntament amb el PSC per fer que Sílvia Paneque i Sureda sigui alcaldessa de la ciutat de Girona. Som un grup de persones, arribat d’àmbits professionals diversos, com són els de la Universitat de Girona, la cultura, l’economia, l’urbanisme, el dret, el turisme, entre molts d’altres, que coincideix a engegar un projecte engrescador per a Girona; que estigui circumscrit a Girona com a únic subjecte protagonista; i que parli a la gent de Girona de projectes de futur forts, capaços d’unir a la majoria per atrapar objectius ambiciosos i importants. És un projecte fet de diversitat per governar la diversitat que defineix Girona.

Aquest grup de persones agrupades a «Gironins pel Canvi» coincideix a subratllar que confia que Sílvia Paneque tingui total dedicació als temes de Girona i que sigui l’alcaldessa de tothom, amb independència absoluta de si l’han votat o no. Pensen que té, ara, la legitimitat per haver reivindicat la moderació i haver treballat el dia a dia amb seriositat, eficàcia i discreció. Tot plegat fa que sigui la persona a qui encarreguen que l’Ajuntament de Girona torni a tenir la vocació de servei com a signe distintiu més important del consistori. Amb un projecte fet de persones diferents, que tenen la voluntat de governar la gran diversitat rica que defineix Girona.

La plataforma compta amb el suport de persones com Sergi Bonet, Pere Parramon, Mariona de Puig, Maxi Fuentes, Cristina Cots, Anna Maria Garcia, Xavier Masgrau, Mònica Cabruja, Jordi Bayé, Begonya Pelegrin, Carla Aguilera o Antoni Puigverd i més de quatre-cents participants. Entre els quals hi ha els noms destacats de Jordi Canal, professor a París; Olga del Rio, arquitecta; Ramon Carbó, científic;, Elena del Rey, professora de la UdG; Dolors Muñoz, acadèmica sobre empresa familiar; Glòria Segura, empresària; Jordi Fàbrega, exregidor a l’Ajuntament de Girona; Isabel Muradàs, exregidora a l’Ajuntament de Girona; Amadeu Mora, Drets socials, Elena Álvarez i Jesús Marimon, metges reconeguts de Girona.

Alguns integrants de la plataforma «Gironins pel Canvi» són a la llista de les properes municipals, com és el cas de Pere Parramon, Cristina Cots, Maxi Fuentes o Carla Aguilera, que es troben en posicions de la candidatura que amb tota probabilitat seran regidors durant el proper mandat a l’Ajuntament de Girona. Durant aquest mes de març s’ha constituït la direcció de la plataforma i s’han portat a terme diferents temàtiques concretes per col·laborar amb el programa de la candidatura de Sílvia Paneque.

Entre les accions a potenciar hi ha la millora de la neteja i la seguretat. A més, és necessari incrementar la col·laboració del consistori a favor de l’empenta que sempre ha tingut la ciutat. Girona és molt potent i cal que els poders públics acompanyin això amb un projecte engrescador per a tothom. L’antiga construcció de la Girona florentina ha de prendre nou impuls, ja que és com un vaixell bellíssim que ha de navegar amb un rumb clar. És molt important acompanyar la fortalesa econòmica, cultural, universitària i esportiva de la ciutat des de l’Ajuntament i contribuir a fer una ciutat oberta, que faciliti la iniciativa de les persones i les ajudi quan tenen idees, projectes o negocis. 

A la Girona del comerç, li diem que la candidatura de Sílvia Paneque és la més progressista i als liberals, que no n’hi ha cap altra d’opció més genuïnament compromesa amb el creixement econòmic. És la força més segura per als barris, perquè ningú no els ha trepitjat amb tanta intensitat com ella. A la gent que està més a l’esquerra, els diem que la nostra candidatura neix del compromís amb els més febles i a qui li falta la feina o l’habitatge o les oportunitats que confiï en qui ha donat senyals inequívocs de lleialtat contínua amb la ciutadania. Als nouvinguts, proposem que participeu sense manies en la construcció de la ciutat i als joves i gent gran que sou tan necessaris com imprescindibles.

Propostes

  1. Hi ha un grup de persones a Girona, que són ciutadans i ciutadanes preocupats per l’estat de la ciutat i la falta de progrés i d’oportunitats, que consideren que el canvi és representat per Sílvia Paneque i Sureda i, per això, participen en coalició amb el PSC a les properes municipals.
  • El projecte de Sílvia Paneque té un fonament de persones diverses i, per això mateix, també té la voluntat de governar la diversitat de persones que compartim ser de Girona.
  • La plataforma «Gironins pel Canvi» fa una aposta per a polítiques compromeses amb els més febles; favorables al comerç i al teixit econòmic; obertes a la participació i oportunitats de tothom; i transformadores per tornar a fer de Girona una ciutat competitiva i referència a Catalunya i al món.
  • El projecte de «Gironins pel Canvi» està circumscrit a Girona, la qual és l’única protagonista. És un projecte de persones diferents que té la voluntat de governar a favor de tothom la gran i rica diversitat de la nostra ciutat. Amb independència absoluta de qui hagi votat aquesta opció o una altra, i amb la clara voluntat d’unir persones per atrapar objectius ambiciosos i importants.
  • El catalanisme és l’impuls polític de la unitat civil del poble de Catalunya i de la ciutat de Girona. Avançar junts és, a més, clau per tenir una ciutat potent, innovadora, de creixement i de progrés.

Publicado

en

por

Etiquetas: