Maxi Fuentes, doctor en Història Contemporània i director de la càtedra Walter Benjamin, serà el número 4 de la llista de Sílvia Paneque a l’Ajuntament de Girona

Fuentes es mostra convençut de la necessitat d’un canvi “substancial” a l’Ajuntament i considera que la candidatura de Paneque representa la voluntat d’un canvi d’esquerres que tingui en compte que únicament amb la garantia del desplegament dels drets socials fonamentals per a tothom es podrà cohesionar la societat gironina

El doctor en Història Contemporània Maxi Fuentes Codera serà la persona que ocuparà el número quatre de la candidatura de Sílvia Paneque a les pròximes  eleccions municipals. Fuentes és professor a la Universitat de Girona, on també dirigeix la càtedra Walter Benjamin, Memòria  i Exili.

Maxi Fuentes s’uneix al projecte de Sílvia Paneque per la seva convicció en relació amb la necessitat d’un canvi a Girona. “Estic plenament convençut de la necessitat d’un canvi substancial en l’Ajuntament de Girona. Fa anys que la institució ha deixat de ser útil per intentar solucionar els problemes que pateixen la majoria de ciutadans i ciutadanes i, en el marc d’una crisi múltiple com l’actual, és urgent revertir aquesta situació”, ha assegurat Fuentes.

Per fer realitat aquest canvi, Fuentes assenyala que el projecte encapçalat per Sílvia Paneque “és la millor opció, perquè representa la voluntat d’un canvi d’esquerres que tingui en compte que  només amb la garantia del desplegament dels drets socials fonamentals per a tothom es podrà cohesionar la societat gironina”. “Necessitem sentir-nos part d’un projecte comú i per fer-ho cal que l’Ajuntament estigui al servei de les persones, que funcioni bé, que sigui eficient i que atengui als problemes fonamentals, entre els quals destaquen especialment la manca d’habitatge assequible i les situacions d’alguns barris, que han sigut considerats massa sovint com a “perifèrics”, ha explicat Fuentes. El número quatre de la llista a l’Ajuntament considera essencial treballar per reduir les desigualtats socials “en tots els àmbits i sentits possibles”. “Amb aquest objectiu, que és el que representa la candidatura de la Sílvia, he decidit sumar-me a un projecte que estic segur que representarà el canvi que necessitem a la nostra ciutat”, ha  afegit.

L’alcaldable socialista, Sílvia Paneque, ha destacat “l’extraordinària solidesa intel·lectual i acadèmica de Fuentes, així com les seves conviccions d’esquerres i la seva sensibilitat social”. “Tots els integrants de la nostra llista comparteixen aquestes conviccions i sensibilitat i, per tant, garanteixen que en tot moment estarem fent un esforç continu en defensa dels drets socials i de la cohesió social i econòmica; i, en aquest cas, Maxi Fuentes ve a reforçar encara més aquesta faceta nostra de treballar des de les nostres conviccions per la millora dels serveis i les oportunitats als barris”, ha explicat Sílvia Paneque.

Maxi Fuentes Codera és doctor en Història Contemporània i professor a la Universitat de Girona, on també dirigeix la càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili. El 2017 va obtenir la Beca Leonardo a Investigadores y Creadores Culturales (Fundación BBVA). Actualment, és investigador principal del projecte internacional “La democracia y sus enemigos (1918-1931): España, la primera posguerra, la dictadura de Primo de Rivera y sus articulaciones con Italia, Portugal y Argentina” (UdG). Ha estat investigador visitant a l’École des Hautes Études en Sciences Socials, la Freie Universität, la Universidad de Buenos Aires, la Universidad Nacional de San Martín i professor visitant a la Università di Bologna. Ha publicat més de vuitanta articles i capítols de llibres sobre la política i la cultura catalana, espanyola, europea i americana durant el segle XX. Ha escrit articles d’opinió a El País, CTXT i Diari de Girona. Entre els últims llibres destaquen España en la Primera Guerra Mundial. Una Movilización cultural (2014), Ideas comprometidas. Los intelectuales y la política (2018, editat amb Ferran Archilés), Spain and Argentina in the First World War. Transnational Neutralities (2021, amb edició en castellà de 2022) i Continental Transfers. Cultural and Political Exchanges among Spain, Italy and Argentina, 1914-1945 (2022, editat amb Patrizia Dogliani, també amb edició en castellà). Recentment, ha publicat l’assaig Ellos, los fascistas. La banalización del fascismo y la crisis de la democracia (2022, Deusto), escrit juntament amb Javier Rodrigo.


Publicado

en

por

Etiquetas: