Paneque lamenta que Madrenas hagi portat la confrontació política a Girona fins a les últimes conseqüències

La portaveu del grup municipal socialista afirma que «les imatges que es recordaran a Girona d’aquests anys no seran ni les de l’inici ni la culminació de cap gran projecte, sinó les d’un govern vençut i de mínims des de l’entrada d’aquest mandat»

“Marta Madrenas ha portat la confrontació política a Girona fins a les últimes conseqüències»”, ha dit Sílvia Paneque en referència a les declaracions de l’alcaldessa en una entrevista emesa per Televisió de Girona el 12 de gener, en les quals la va acusar de mentir i va desacreditar el grup municipal del PSC. «Vàrem explicar que Marta Madrenas mai no ha tingut voluntat de negociar i que el seu únic mètode ha estat la confrontació. Això no és una mentida, és una descripció», explica Paneque. «Les imatges que es recordaran a Girona d’aquests anys de Madrenas no seran ni les de l’inici ni la culminació de cap gran projecte, sinó les d’un govern deixat i abandonat des de l’entrada d’aquest mandat». Sílvia Paneque hi ha afegit que «l’únic projecte de transformació del govern de Marta Madrenas és el del carrer de la Creu i està tan mal fet que, si sóc alcaldessa», ha dit, «em comprometo a canviar-lo i engegar-ne l’arranjament en els primers cent dies de mandat».

«Estic d’acord que hem de ser capaços de tenir la màxima exigència amb totes les administracions a favor de Girona. Per això la primera cosa que s’ha de fer és no governar de manera matussera com s’ha fet. Tot per Girona vol dir fer explícit al govern de la Generalitat que tenim el sistema de salut públic molt fet malbé a Girona i que nosaltres fa anys que ens falta com a mínim un institut per garantir una educació de qualitat a tothom. I és clar que a l’Estat també cal reclamar-li el millor acord per la urbanització de la Plaça d’Espanya i el què faci falta. Ara bé, si hi ha lleialtat institucional, hi ha també la garantia que les coses es facin bé i, per tant, que es puguin aconseguir objectius pragmàtics i que es puguin ser una realitat. Aquesta anys hi ha hagut molt relat i poques consecucions que es puguin tocar», reflexiona la portaveu del grup municipal socialista.

«Això no obstant, si parlem d’incompliments, la llista que carrega Madrenas és massa llarga i també s’ha de dir, hi ha el deure de dir-ho», lamenta Sílvia Paneque. Girona arrossega avui la falta d’ajudes al comerç afectat per les dificultats derivades del context de la crisi provocada per la COVID; queda per fer l’ordenança d’animals que el govern es va comprometre a redactar; la casa de les matemàtiques s’ha anunciat i no s’ha fet mai; els veïns de Fontajau encara esperen que l’Ajuntament acabi la pista coberta del barri; la central del Molí està empantanegada; els pressupostos han estat un desgavell i els pressupostos participats estan aturats des de 2019; el govern no ha aconseguit la cessió del xalet Sant Narcís per part de la Generalitat; la restauració del Castell de Montjuïc està encallada; el contracte de neteja és una vergonya; tota la ciutat va plena de la situació de deixadesa en què el govern ha enfonsat la Sopa; la Casa Pastors és una pura il·lusió; tots els plans municipals -el d’igualtat, el de mobilitat o el d’habitatge per posar tres exemples- estan caducats i l’únic que s’ha aprovat, el de joventut, es va aprovar a la junta de govern, al marge del ple, i a corre cuita per no perdre una subvenció; la gestió dels recursos humans de l’Ajuntament no és bona, la policia municipal reclama unes condicions de treball dignes; hi ha temes que no han avançat gens i que venen del mandat anterior, com el Bloom o la futura ubicació del mercat dels marxants i encara hi ha un últim capítol aparegut ahir mateix: l’Ajuntament s’ha de gastar 460.000 euros per canviar el col·lector mal dimensionat del carrer Joaquim Vayreda de Girona i haurà d’indemnitzar l’empresa que havia d’asfaltar el carrer, perquè finalment el govern ha decidit no fer-ho per por que el ferm cedeixi.

«Amb aquests en tenim una quinzena però la llista segueix. Per exemple amb els més de 32 milions d’euros en projectes previstos pel 2022 que aquest govern no ha executat. Girona no havia tancat mai un exercici econòmic amb una quantitat d’incompliments similar. Aquestes son les dades d’un govern que no està qualificat per assumir el desafiament que significa governar una ciutat com Girona; que està superat per les circumstàncies, que no té cap recurs per imaginar quina ciutat vol i que no es capaç de fer el mínim exigible perquè una ciutat funcioni», constata la portaveu dels socialistes de Girona. En aquest sentit és destacable que l’Ajuntament no hagi acudit a la convocatòria de les ajudes incloses al fons Next Generation per finançar mesures que donin noves solucions per implementar polítiques socials. «Fa molts mesos, que la majoria a Girona som conscients que arribem al final d’una època. És tant evident que s’ha fet incontestable que aquests quatre anys s’han  perdut i que el projecte de Junts a Girona està esgotat. Amb una cara o amb una altra estava esgotat. D’invents o de rentades de cara, ja n’hi havia hagut unes quantes en el mandat que va anar de 2015 a 2019. Junts va perdre regidors. Però aleshores, quan calia veure clar la importància i la urgència del canvi, no es va veure clar. S’ha perdut massa oportunitats de canvi en aquests últims quatre anys dels dotze que farà que governa Junts a Girona», conclou Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: