Sílvia Paneque: “Anunciem inversions per valor d’1,7M€: la comissaria de Santa Eugènia i millores en equipaments esportius i culturals de la ciutat

“Em fa moltíssima il·lusió que puguin ser una realitat en breu aquestes inversions que moltíssimes persones a Girona havien reivindicat perquè avui siguin possibles”

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, acompanyada pels regidors Bea Esporrín i Joan Antoni Balbín, ha anunciat avui que ha aconseguit acordar amb el govern de Junts i ERC inversions per valor d’1,7M€. Immediatament es poden iniciar les obres de la comissaria de Santa Eugènia; millores en els camps de futbol de Germans Sàbat i Fontajau; i modernització de dos importants equipaments culturals com són l’auditori i el teatre municipal. “Em fa moltíssima il·lusió que puguin ser una realitat en breu aquestes inversions que moltíssimes persones a Girona havien reivindicat perquè avui siguin possibles”, ha explicat Sílvia Paneque.

Els informes anuals sobre inseguretat han advertit els últims anys d’un augment permanent dels fets delictius a Girona i els veïns i veïnes dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert i Sant Narcís han demanat de manera reiterada i periòdica un augment dels cossos policials. Ara, l’acord al qual ha arribat el PSC permet que el govern de l’Ajuntament de Girona iniciï la construcció de la comissaria al sector oest de la ciutat. “En aquest tema, la seriositat i el rigor han de ser màxims. No hi pot haver politiqueria. Junts, hem de fer avançar el missatge de tolerància zero a la inseguretat i a l’incivisme. Tenir una ciutat educada els uns amb els altres també depèn d’això”, ha afirmat Sílvia Paneque.

D’altra banda, la regidora socialista es mostra satisfeta perquè els clubs dels camps de futbol dels barris de Germans Sàbat i Fontajau podran gaudir d’uns equipaments renovats. En els dos camps de futbol es canviarà la gespa artificial, perquè ja resultava imprescindible fer-ho. D’altra banda, la portaveu socialista ha explicat que “la cultura és un dels caràcters definidors de la nostra ciutat. Invertir-hi ens fa més forts en millor qualitat de vida humana i més competitius en turisme sostenible i de valor afegit. Aquesta lògica ha estat important a l’hora de demanar inversions per millorar i modernitzar el teatre municipal i l’auditori”.

Aquests acords, ha explicat Sílvia Paneque, són un nou exemple de l’“absolut compromís amb Girona” del PSC. Els problemes que té avui Girona, segons la socialista, són els més greus que ha tingut durant els més de quaranta anys de democràcia. Això implica que ens trobem en un “final d’etapa”. Girona és l’única ciutat de més de 100.000 habitants que no té pressupostos i, segons Sílvia Paneque, això impedeix tenir un rumb clar per a la ciutat. La conseqüència és la pèrdua de competitivitat que és una evidència “trista” que s’imposa a qualsevol observador. “Malauradament, el govern de l’Ajuntament de Girona ha acumulat 36M€ -en una ciutat que té només 5M€ d’inversió anual- en obres que han estat anunciades, però que no s’han fet mai”. En aquesta situació, que considera greu, opina que cap gironí no pot ser-hi impertèrrit i que el deure com a regidora és trobar problemes o millores que la ciutat té pendents i fer possible que arribin les solucions.

Volem agrair als serveis d’intervenció i urbanisme el treball de revisió de partides amb romanents. Ens han presentat un llistat de 39 partides de projectes ja acabats, baixes de liitació i de projectes que ens permetran mobilitzar 1.189.834,54€”, ha explicat la portaveu. Aquestes partides d’inversions, a més, estaven vinculades a crèdit i, per tant, executar-les permetrà una millora econòmica en la partida d’interessos que generaven aquests préstecs. En efecte, el PSC havia advertit en diferents ocasions que el govern de l’Ajuntament de Girona de Junts i ERC acumulaven 36M€ en romanents i que, segons la seva opinió, el sector públic havia d’utilitzar-los per afrontar la crisi econòmica, aportar solucions als problemes del dia a dia i modernitzar la ciutat. Ara, el PSC ha anuncia que ha acordat mobilitzar de manera immediata 1,7M€ en inversions de millora de l’espai públic i d’equipaments. La roda de premsa del PSC a la sala Miquel Diumé a l’Ajuntament de Girona ha conclòs amb una reflexió final de Sílvia Paneque, que considera que el govern de l’Ajuntament de Girona es troba en un “final d’etapa” i que l’acord entre Junts i ERC en no tenir majoria no ha fet més que augmentar la “paràlisi de la gestió municipal”. Aquesta circumstància és molt preocupant, considera la portaveu, per a tots els gironins i gironines, que en pateixen les circumstàncies. “Això ens obliga a ser-hi per compromís amb Girona i, si podem ajudar, a fer possible millores, ho fem. Això no obsta, però, per recordar que hem estat el partit més oposat a l’actual govern, segons l’actual govern. Hi estem d’acord. Però, quan volen millorar la ciutat, que també ho fan, saben que sempre hi som”.

Bea Esporrín, Sílvia Paneque i Joan Antoni Balbín en la roda de premsa

Publicado

en

por

Etiquetas: