Sílvia Paneque: “Girona ha de modernitzar, actualitzar i ampliar els equipaments i serveis esportius”

La portaveu socialista ha recordat que “l’esport pot ser un instrument educatiu, inclusiu i de cohesió de la ciutadania”

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha assegurat avui en una nova jornada de Diàlegs per Girona titulada Ciutat d’esports i valors, que Girona “ha de potenciar l’esport com a eina de trobada entre persones diferents”. La influència positiva en la salut, el valor educatiu de l’esport base i l’excel·lència en la competitivitat han estat alguns dels atributs que ha volgut citar i promoure per a la ciutat. Ha recordat que “a Girona encara hi ha molts nens i nenes, i esportistes en general, que necessiten que la ciutat modernitzi, actualitzi i ampliï els equipaments i serveis esportius”.

L’acte s’ha fet al Centre Cívic Ter i ha comptat amb la participació de Sílvia Paneque i amb les intervencions de l’exfutbolista gironí de primera divisió Àngel Martínez i de la gerent de l’Institut d’Esports de Barcelona, Susana Closa.    

Paneque ha recordat que “l’esport pot ser un instrument educatiu, inclusiu i de cohesió de la ciutadania”. “L’esport incideix en qüestions com els valors, l’educació i la integració i és també un sector econòmic en el que hi treballen moltes persones”, hi ha afegit Paneque. Per a la portaveu, “l’esport fa coincidir persones de procedències diverses en la pràctica d’un esport”. “Des d’aquest punt de vista, hem d’insistir en el respecte a l’esport per potenciar el seu aspecte més vinculat a ser una eina de trobada entre persones”, ha afegit.

Per aquests motius l’accés a l’esport per part de tota la ciutadania ha de ser una política central dels ajuntaments i també del de Girona, ha explicat la portaveu socialista. “Això passa pel desenvolupament del Pla estratègic de l’esport de l’Ajuntament de Girona  de manera íntegra, ja que aquest no s’ha desenvolupat en la seva totalitat”. Segons Sílvia Paneque, aquesta política passaria també “per la inclusió d’entorns actius en l’espai públic adaptats per a totes les edats;  per generar complicitat amb les entitats esportives i clubs de la ciutat; per potenciar l’esport base i garantir, amb ajuts i programes específics, l’accés de tots els infants a les activitats esportives extraescolars i evitar que s’hi produeixi una escletxa econòmica; i per dur a terme polítiques d’igualtat que facilitin la incorporació de les dones i altres col·lectius a la pràctica de l’esport”.

Per la seva banda, Àngel Martínez ha posat l’èmfasi en la necessitat que cap nen o nena quedi fora de la possibilitat de la pràctica de l’esport, pel motiu que sigui, tant econòmic, com d’idioma, etc. i que l’esport sigui “un lloc segur” perquè els nens puguin créixer, tenir un acompanyament i ser educats tant en l’esforç com en la frustració. Martínez també ha destacat la importància de l’esport en totes les edats de la persona: “Crec que l’esport ha de ser present en tota la vida de la persona: des de la infantesa, amb el camí del respecte i la motivació diària de lluitar per un somni, l’edat adulta com un refugi dels problemes diaris i a la vellesa com a eina per a la salut mental i per evitar la soledat”, ha explicat Martínez. En la seva intervenció, Susana Closa ha recordat que “l’eclosió de la pràctica esportiva va venir de la mà dels ajuntaments democràtics”. Closa ha destacat també “la necessitat constant d’ampliació d’espais per a la pràctica de l’esport”, que a Barcelona xoca amb la falta d’espai, perquè existeix una gran demanda per part de la societat. També ha assenyalat la importància de la tasca de les administracions en l’acompanyament als clubs i entitats esportives.

Sílvia Paneque, Àngel Martínez i Susana Closa
Acte sobre esports a Diàlegs per Girona

Publicado

en

por

Etiquetas: