Sílvia Paneque: “Girona ha de tenir pressupostos i el govern sap que hem tingut sempre voluntat d’acord”

Sílvia Paneque ha explicat que en aquests últims gairebé 12 anys Girona ha tingut una gestió de l’aigua cada vegada més antiga i més costosa. Per això, proposa que Girona tingui pressupostos i adeqüi inversions per tenir un servei més satisfactori i reduir despeses

Sílvia Paneque ha demanat que «Girona tingui pressupostos aquest any». «La ciutat ha d’actualitzar els objectius i els números del dia a dia. S’ha estat més atent d’afers interns de partit que de la ciutat», ha explicat. La portaveu creu que l’escenari internacional està tenint impactes locals «importantíssims» i que en aquestes circumstàncies el que menys necessita Girona és que «es miri cap a una altra banda». La gestió de les inversions i dels comptes de l’Ajuntament de Girona ha estat, segons Sílvia Paneque, «un atzucac d’endarreriments, promeses sense complir, una font constant de desconfiances i contradiccions contínues entre uns comptes i els següents». Afegeix que tot això ha passat mentre el seu grup ha tingut i té la mà estesa per arribar a acords i «ara tant com sempre». «Cada any, hem presentat un seguit de propostes ben raonables i ho tornarem a fer», ha afegit.

«A Girona no tindrem pressupostos i és culpa de la regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas», ha dit la socialista Bea Esporrín. La pujada salarial, l’electricitat i carburants aquest any ja s’ha pagat amb romanents que haurien pogut ser per a projectes que reclamen els barris i és de preveure que, si no hi ha pressupostos, el proper any s’hagin de pagar les despeses estructurals de la mateixa manera. La regidoria d’Hisenda, Maria Àngels Planas, ha utilitzat 2 milions de romanents del 2021 en factures corrents, en comptes de dur a terme projectes vinculats a la promoció econòmica i social o a la millora d’equipaments i espais públics. «Tenim uns pressupostos vells, no podem establir tampoc les noves inversions que Girona necessita. És necessari fer política, arribar a acords i el nostre grup municipal està disposat sense condicions a negociar pressupostos. No ho podem deixar passar», ha assenyalat Esporrín.

Bea Esporrín ha explicat que l’Ajuntament de Girona ha endurit els criteris per als recursos de les beques-menjador. «En lloc d’adequar els pressupostos a les noves necessitats, el govern de Girona endureix les condicions i encara hi ha més infants que no poden tenir un àpat al dia de qualitat. Aquesta no és la solució», ha lamentat. A Girona, en un any d’inflació i nous problemes per a les famílies, la demanda de beques-menjador no ha parat de créixer. Malauradament, la meitat de les famílies ja es quedaven sense aquest suport de manera tradicional i ara encara són un percentatge més alt les que finalment no hi poden accedir.

El grup municipal del PSC de Girona recorda que tenir inversions actualitzades és més important que mai «en una ciutat que ha perdut empenta a causa d’un govern esgotat». La regidora Bea Esporrín assenyala que «era evident que el cicle de Junts a Girona s’havia esgotat del tot fa quatre anys. Aleshores, ni Guanyem ni sobretot ERC va tenir voluntat de pacte progressista. El resultat han estat quatre anys perduts. Uns pressupostos aprovats amb Guanyem, on els acords no han estat respectats segons aquest mateix grup, i uns altres amb Ciutadans».

Segons aquesta regidora, Girona ha patit el problema de l’esgotament absolut de Junts. «La gestió de Maria Àngels Planas ha estat a sotracs, tal com ho ha estat també les obres encallades de la Central del Molí, el Pla especial de Devesa perdut en un calaix o l’anunciada Casa de les Matemàtiques». La regidora ha somrigut de manera incrèdula quan ha conegut que «fonts municipals» anuncien que hi haurà nous CAPs a la ciutat. «Quantes coses noves porten anunciades? La imaginació ho aguanta tot? En fi».

Bea Esporrín i Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: