Esporrín-i-Paneque-a-roda-de-premsa-del-04.07.23

Sílvia Paneque: “Girona pateix el govern més car i menys transparent de la història”

El grup municipal del PSC-Gironins pel canvi anuncia el seu vot contrari al cartipàs del govern municipal per manca de coherència i perquè satisfà les quotes de poder dels tres partits i no les necessitats de la ciutadania de Girona

La portaveu del grup municipal del PSC-Gironins pel canvi, Sílvia Paneque, ha explicat aquest matí en roda de premsa que el grup municipal no votarà favorablement a l’aprovació del cartipàs. Paneque ha explicat que “el cartipàs s’ha adequat a les necessitats dels partits, a la quota de poder de CUP, Junts i ERC. Però no respon ni a les necessitats d’organització interna de l’Ajuntament, ni als serveis que necessita la ciutat”. 

La cap de l’oposició ha fet notar la incoherència de presentar aquest govern com “el més fort de la història”, perquè tenen 17 regidors. “I essent el més fort de la història, perquè no hi havia hagut mai tants regidors a dins del govern…, en aquestes circumstàncies, es necessiten 7 assessors per fer la feina?”. El grup municipal del PSC-Gironins pel Canvi també ha informat que el govern de Guanyem augmenta càrrecs de confiança i les dedicacions de 6 a 11 ( 7al 100%, 3 al 75% i una al 50%), pràcticament el doble. Els números indiquen de manera clara, per tant, que és el govern més car de la història. A més a més, Sílvia Paneque i Bea Esporrín han volgut deixar clar que “cap alcalde, durant tota la història de la ciutat de Girona, no haurà tingut una percepció salarial per al càrrec durant un mandat tan elevada com la de Lluc Salellas”.

Paneque ha volgut remarcar també “la manca absoluta de transparència, perquè la majoria de temes volen que únicament passin per Junta de Govern Local, en lloc de fer-ho per al Plenari. Serà autènticament difícil tenir coneixement de les decisions que volen prendre”. A més a més, el grup considera incomprensible que algunes de les prioritats de ciutat hagin estat abandonades. Així, s’ha explica que “un dels principals problemes que té la ciutat és el de seguretat i convivència, en aquest cartipàs la policia no té la importància que hi hauria de tenir, l’han deixat sense entitat pròpia, i queda diluïda per la quota de poder pactat. La neteja queda repartida en “neteja viària” per un costat a urbanisme i tractament de residus per un altre. Com se solucionaran els problemes de neteja? Aniran d’una regidoria a l’altra? Ens preocupa, i molt, l’ordre. Si hi ha un únic contracte, per què hi ha diferents persones en aquest tema?”.

Paneque ha posat sobre la taula el problema de l’habitatge que també queda dividit entre les àrees d’urbanisme i la de servei a les persones i s’ha preguntat sobre els casos dels pisos de la Creueta o del carrer Aurora: “quina de les dues àrees actuarà en aquests casos?”“Són tres temes molt importants que necessiten un sol responsable d’atenció única a cada tema, perquè ningú es pugui passar la pilota. També passa en la relació amb Universitat de Girona, fins a tres àrees tindran competències en aquest tema: Educació, Promoció econòmica i Innovació i Talent”. Paneque ha explicat que el principal escull d’aquest cartipàs és que “no s’ha pensat en els principals problemes de la ciutat ni com encarar-los a l’hora de confeccionar-lo”. L’organització municipal respon, segons la cap de l’oposició de l’Ajuntament de Girona, a “interessos de partit, en lloc de preocupació per a la ciutat”.

Per una altra banda, la portaveu socialista ha apuntat “a les immenses renúncies que ha fet Guanyem i que desdibuixen totalment les polítiques d’esquerres a l’Ajuntament. Encara que han estat dues de les àrees en les quals Guanyem va centrar la seva campanya electoral han renunciat a les polítiques sobre Turisme i Drets de les persones a favor de l’únic soci de govern que no és d’esquerres, Junts. Hi ha una gran incoherència entre el que ha dit i el que està fent el Sr. Salellas i Guanyem”“El preu de l’alcaldia, sense haver guanyat les eleccions, era molt car i s’ha vist en el Cartipàs. Pisos turístics i Drets socials continuen en mans de Junts”.

Bea Esporrín, regidora del grup, ha explicat que “aquest nou cartipàs representa un augment en 215.000 euros en dedicacions de govern respecte al govern Madrenas amb ERC. I el que més ens preocupa és que ara s’han adaptat les dedicacions i sous a la partida existent, però ja han anunciat que a partir de gener hi haurà canvis. Això vol dir que  aquest govern encara pot disparar més la despesa per als gironins i gironines”. Esporrín també ha lamentat  “la manca de transparència del govern que no ens ha explicat absolutament res del cartipàs. Hem hagut de consultar l’expedient amb centenars de documents per saber la futura organització de l’Ajuntament. És decebedora la forma d’actuar de l’equip govern, sense comunicació, on ens vam haver d’assabentar del cartipàs a través dels diaris”.

Finalment la regidora socialista, Bea Esporrín, ha explicat la seva més absoluta preocupació “per les delegacions a la Junta de Govern Local que han augmentat i, per tant, permeten menys transparència i debat perquè no passen pel ple. Creiem que aquestes delegacions a Junta de Govern Local el que busquen és buidar el ple de contingut i evitar debat i coneixement de l’acció de govern de la ciutadania”. Paneque ha acabat la roda de premsa amb una reflexió “a Girona tenim un govern més car i menys transparent que deixa a l’oposició en pitjor posició que el mandat anterior. La nostra feina també passarà per la fiscalització del govern i la informació a la ciutadania d’allò que no vulgui ser debatut al ple. La democràcia és la que en surt debilitada”.

Esporrín i Paneque a la roda de premsa

Publicado

en

por

Etiquetas: