Sílvia Paneque i Joan Martín assenyalen la importància de planificar la mobilitat en termes d’àrea urbana

Els candidats socialistes a les alcaldies de Girona i Salt han estat a salt amb la ministra Raquel Sánchez, que ha explicat que la reforma urgent de la rotonda d’accés a la autopista està gairebé finalitzada

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha estat avui a Salt amb la candidata a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, i el candidat a l’alcaldia de Salt, Joan Martín, per expressar el compromís del govern amb la mobilitat a l’àrea sud de les dues poblacions en el seu enllaç amb l’autopista AP-7 i la zona pròxima a on en el futur s’ha de situar el nou Hospital Josep Trueta.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) està finalitzant les obres de millora de l’enllaç de Girona Sud amb l’autopista AP-7, a Salt per ampliar la seva capacitat i millorar la seguretat viària. Aquesta era una actuació urgent i imprescindible de seguretat viària, que s’havia d’executar en el menor nombre de mesos possible, degut a la manera com s’havia complicat el trànsit després de l’alliberament dels peatges. Els treballs han suposat una inversió de 1,3 milions d’euros i la coordinació tècnica del Ministeri, la Generalitat i l’Ajuntament de Salt.

Joan Martín i Sílvia Paneque s’han trobat a Salt, acompanyant la ministra, per explicar “la importància de planificar la mobilitat en termes d’àrea urbana”. En aquest sentit, la candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que “és importantíssim per a Girona i també per a  Salt planificar tota aquesta mobilitat de Girona Sud, i més encara pensant que el nou Hospital Josep Trueta ha de venir a aquesta zona”. Paneque ha assenyalat que aquest serà un espai que previsiblement patirà una sobrecàrrega de mobilitat i que per aquest motiu és molt important l’actuació del ministeri. “Des que es van retirar els peatges, l’entrada de Girona Sud a l’autopista ha estat un nus complicat pel que fa a la mobilitat i celebrem que des del ministeri s’estigui a punt de finalitzar el projecte de millora per a aquesta rotonda, que vindrà a millorar la mobilitat de Girona en la seva zona sud”, ha afirmat Paneque.

Joan Martín ha assenyalat “la importància de col·laborar en el desenvolupament de la  mobilitat en el sector sud de Salt conjuntament amb Girona”. “El sector sud de Salt és on  anirà l’Hospital Trueta i cal facilitar les interconnexions amb l’àrea metropolitana de Girona”, ha dit. Martín ha destacat “la tèbia actuació de l’Ajuntament de Salt en el darrer mandat a l’hora de reivindicar millores de mobilitat a les institucions responsables, un factor que ha provocat molèsties en la circulació diària dels saltencs i gironins en general”.

Per la seva banda, la Ministra Raquel Sánchez ha explicat que ha vingut a donar suport a Sílvia Paneque i Joan Martín i ha fet referència a les infraestructures de mobilitat en aquest sector. “Des del Ministeri de Transports hem invertit en aquesta rotonda que connecta amb l’AP7 i que gairebé ja està enllestida, però també tenim pendent per desenvolupar una connexió amb l’AP7 per tal d’alliberar de trànsit aquesta rotonda”, ha explicat. Raquel Jiménez ha recordat que aquesta connexió, al marge de l’arranjament d’urgència de la rotonda, és un treball que ha d’executar la Generalitat, ja que es va fer “un acord pressupostari perquè fos la Generalitat qui l’executés  amb fons de l’Estat”.


Publicado

en

por

Etiquetas: