Sílvia Paneque lamenta que Girona perd oportunitats en accessibilitat

D’un programa del Departament de Drets Socials dotat amb 400 milions d’euros procedents dels fons Next Generation i destinat a diversos àmbits, l’Ajuntament de Girona només ha demanat dues subvencions per a l’impuls i foment de l’accessibilitat en els espais d’atenció a la Ciutadania, per un import de 10.000 i 66.306 euros, respectivament

La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, s’ha mostrat decebuda “per la poca ambició dels dos projectes presentats per obtenir subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Next Generation EU”. Paneque ha explicat que “tot i que aquest és un programa que s’ha dotat amb 400 milions d’euros per a diverses línies d’actuació, l’Ajuntament de Girona només ha demanat dues subvencions per a l’impuls i foment de l’accessibilitat en els espais d’atenció a la Ciutadania, per un import 10.000 i 66.306 euros, respectivament”.

Sílvia Paneque ha recordat que fa poques setmanes els diferents grups municipals i el govern de Junts i ERC es van comprometre en el ple a millorar l’accessibilitat a Girona, un tema que és de gran importància. “Però ara hem perdut novament una bona oportunitat per obtenir finançament en aquest sentit”, ha lamentat.

Paneque ha explicat que amb aquests 400 milions d’euros amb què està dotat el programa, es busca el finançament d’accions diverses, entre d’altres, les relatives a la inversió en equipaments d’atenció de llarga durada i per a col·lectius amb situació d’especial vulnerabilitat; en nova tecnologia; en projectes d’innovació social; i en mesures de millora de l’accessibilitat. “L’objectiu és fer factible l’avenç cap a polítiques i accions que comportin un procés de transformació del model d’atenció social i comunitària que garanteixi les necessitats bàsiques dels ciutadans, que vetlli pel manteniment de la seva autonomia personal i, alhora, fomenti el desenvolupament de les capacitats personals, en un marc de respecte per la dignitat de les persones”.

El pla inclou sis línies d’ajuts que corresponen a aquests àmbits diversos i Girona només ha presentat dues peticions dins la línia 6, que correspon a l’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels municipis de Catalunya. Aquesta línia promou subvencions als ens locals de Catalunya, perquè en els edificis de la seva titularitat implementin millores per a l’accessibilitat dels espais d’atenció a la ciutadania, així com sistemes de comunicació accessibles, d’acord amb el que estableix la normativa en aquesta matèria.


Publicado

en

por

Etiquetas: