Sílvia Paneque: «L’edifici de la Diputació de Girona a Montilivi es pot aturar»

La candidata a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, explica que «si l’Ajuntament de Girona no elabora un Pla Especial d’assignació d’usos», no és possible construir un edifici per part de la Diputació a Montilivi 

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona i candidata a l’alcaldia, Sílvia Paneque, ha afirmat que “l’edifici de la Diputació de Girona a Montilivi es pot aturar”. «En aquesta parcel·la de Montilivi és necessari redactar un ‘Pla Especial d’assignació d’usos’ si la Diputació hi vol construir un edifici», ha explicat Paneque.«Aquest tràmit és absolutament indispensable i, en conseqüència, no s’hi pot construir cap edifici en cas que l’Ajuntament no assigni un us concret per mitjà de l’esmentat ‘Pla Especial’», ha afegit.

La candidata a l’alcaldia ha explicat que ha treballat aquest tema amb ajut d’advocats, antics regidors de l’Ajuntament de Girona i Bea Esporrín. En aquestes reunions es va comprovar que el solar de Montilivi no té un ús assignat, i això fa que sigui d’aplicació l’article 181.1 del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat. Aquest text especifica que «en aquelles parcel·les que no tinguin un ús concret o no assignat serà necessària la redacció d’un Pla Especial d’assignació d’usos».

El president del grup del PSC a la Diputació, Pere Casellas, considera que «en el moment que ens trobem, la Diputació no avançarà tràmits en la construcció de l’edifici a Montilivi».«Tinc el convenciment que el govern de la Diputació és conscient que falten pocs dies per a les eleccions i que és necessari esperar el resultat de les municipals», ha afegit Casellas.

«La parcel·la no té clau E.d, d’ús docent; ni E.c., cultural; ni E.e, esportiu, ni E.s, sanitari. No té cap ús assignat. El solar té una denominació únicament com a E. El més important és que no té una denominació E.a. Aquesta és la que li pertocaria com a ús administratiu», ha explicat Sílvia Paneque. «Aquesta circumstància fa que qualsevol edifici situat en aquest terreny, que tingués un ús administratiu o qualsevol altre, requeriria el ‘Pla especial d’assignació d’usos’», ha conclòs Sílvia Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: