La candidata socialista, que ha rebut el suport d’Anna Maria Garcia (catedràtica emèrita de la UdG), Maxi Fuentes (professor de la UdG) i Cheikh Tourad (expert en economia solidària), ha afirmat que el progrés de Girona es mesura per com la ciutat tracta les persones que ho passen pitjor
“L’educació ha de tenir un paper clau per assegurar la igualtat real d’oportunitats i això requereix de recursos per a l’escola pública; l’accés al món del treball ha de ser menys dur per a tothom i l’escletxa laboral que pateixen alguns barris provoca un trencament en la unitat de la ciutat; els drets laborals dels treballadors han de garantir la dignitat de la persona en la seva totalitat; i les necessitats bàsiques dels gironins i gironines han d’estar cobertes”, ha explicat Sílvia Paneque. “L’únic canvi possible a l’Ajuntament de Girona és situar al davant les banderes de les necessitats de les persones enlloc de les nacionals” ha afegit l’alcaldable socialista.
Sílvia Paneque ha dit que “el creixement només és del tot real quan és col·lectiu i per això cal: obrir una línia de recursos que garanteixin de manera garantista evitar desnonaments; utilitzar la Llei 24/2015 per forçar els bancs a cedir habitatge buit i abandonat o expropiar-ne l’ús temporal; evitar mai més la vergonya de tenir famílies vulnerables amb nens que no tenen o arriba tard la beca menjador; aturar d’una vegada per totes els talls de llum i denunciar l’empresa que presta el servei; i planificar de manera seriosa amb la Generalitat per donar solucions a les persones que no tenen casa per anar a dormir”.
Anna Maria Garcia, catedràtica emèrita d’històrica contemporània de la Universitat de Girona, en referència a la cultura a Girona ha assenyalat que “la cultura ha de ser un element cívic, de creixement i de progrés present a tots els barris de la ciutat. Descentralitzar conferències, exposicions i espectacles creatius al conjunt dels barris de Girona no és només una qüestió bàsica, és també molt important per tal que ser ciutadà o ciutadana de Girona vulgui dir al mateix a qualsevol racó de la nostra ciutat”.
Maxi Fuentes, professor d’història a la Universitat de Girona, ha afegit que “tal com vàrem plantejar a la plataforma “Tornem a ser Girona”, les properes eleccions són una ocasió fonamental per iniciar un canvi cap a l’esquerra a la ciutat. És necessari per eixamplar la ciutat, trencar murs ficticis entre barris i teixir complicitats a tota la ciutat; se situï d’una vegada per totes el problema de l’habitatge com a prioritat; i perquè s’ha de treballar per cohesionar la societat gironina després d’anys de crisi econòmica i polítiques d’àmbit municipal que han dividit, geogràficament, econòmica i política. Per tot això cal un gir a l’esquerra, un tomb de cohesió social, política territorial possible. És urgent tornar a una visió progressista de ciutat, que és l’única que pot fer possible el consens. La Sílvia Paneque, i el seu equip, per experiència, capacitat i treball, han demostrat que poden liderar-lo”.
Cheikh Tourad, expert en economia solidària, ha volgut destacar que “és l’única candidata que pot assegurar el Dret a la ciutat per a tots els gironins i gironines. Perquè ha dedicat honestament el seu temps a conèixer els barris de la ciutat i la gent que hi viu. Amb l’alcaldia, l’accent es posarà en la lluita contra les desigualtats econòmiques, socials i territorials garantint un accés real a l’habitatge i a la cultura. Res que no hagi ja demostrat durant any i mig que va ser al govern. La seva aposta és promoure la plena integració dels barris a la unitat urbana de Girona. És una persona empàtica, rigorosa, molt treballadora i compromesa. El vot útil pel canvi a Girona porta el nom de Sílvia Paneque”.