Sílvia Paneque proposa “desenclaustrar” el Barri Vell creant atractius turístics en altres punts de la ciutat i passar d’un model turístic monumental a un turisme urbà

L’alcaldable ha visitat l’Escola d’Hostaleria i Turisme i Temps de Flors amb la portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, juntament amb Pere Parramon i Cristina Cots

La proposta de Paneque passa per convertir en atractius turístics el Castell de Montjuïc, els polvorins, el barri de Sant Narcís amb la seva volta catalana, o la Devesa i per apostar pel turisme cultural i gastronòmic

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, proposa “desenclaustrar el Barri Vell creant atractius turístics en altres punts de la ciutat, per deixar respirar on hi ha massa concentració turística i per crear oportunitats de negoci allà on encara es pot créixer”. Paneque ha explicat aquest model avui des dels jardins de La Rosaleda, acompanyada de la portaveu del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero i dels membres de la candidatura Pere Parramon i Cristina Cots. Tots quatre han visitat l’Escola d’Hostaleria i han fet un recorregut per l’exposició Temps de Flors. 

Alícia Romero ha explicat que ha volgut donar suport a Sílvia Paneque i que han visitat l’Escola d’Hostaleria i Turisme “perquè és important que el coneixement formi part del sector, per dotar-lo de qualitat”. “Hem de formar bons professionals per tenir un turisme de la màxima qualitat i Girona té totes les capacitats per ser un referent, fins i tot a nivell mundial, de la gastronomia i del turisme”, ha manifestat. “Esperem que Sílvia Paneque sigui la propera alcaldessa de Girona i que lideri una nova etapa d’una ciutat que necessita despertar després d’aquests anys d’una certa inèrcia”, ha afegit.

Girona és una ciutat turística de referència. Sílvia Paneque s’ha remès a paraules del professor José Antonio Donaire, reputat expert en turisme de la facultat de Turisme de la UdG per explicar que  “no es tracta de renunciar a aquest gran motor econòmic de la nostra ciutat que és el turisme, sinó de desenclaustrar el Barri Vell”. Per a Paneque, “és necessari potenciar nous atractius turístics de la ciutat fora del Barri Vell per aconseguir un canvi de model i passar d’un turisme molt centrat en els monuments a un turisme més urbà”.

En aquest sentit, algunes de les propostes de Sílvia Paneque serien “convertir en atractius turístics diferents punts, com ara la Devesa, el barri de Sant Narcís amb la seva volta catalana, recuperar el Castell de Montjuïc o els polvorins; espais patrimonials d’alt valor que estan en diferents punts de Girona i per als quals caldria senyalització i explicar el relat de la ciutat”. “En la mateixa línia aniria també la proposta de situar l’Espai d’Art Contemporani al Garatge Forné, a l’Eixample, i davant de l’estació de tren i, per tant, fora del Barri Vell”.

El programa socialista proposa diverses actuacions que són coherents amb aquest model. D’una banda, el projecte urbanístic d’ampliar el Barri Vell a través de plaça Catalunya cap als eixos comercials, “de manera que quan una persona arribi al final de la Rambla trobi una continuïtat cap a aquests eixos i l’Eixample”; la creació de l’Estació 2030 de l’esport i del ciclisme, que allunyaria del Barri Vell una part del nombrós turisme ciclista; també la creació d’un pol gastronòmic a la ciutat amb la participació de l’Ajuntament, l’Escola d’Hostaleria i la facultat de Turisme i la incentivació del turisme cultural i el turisme creatiu com a oportunitats.

Cristina Cots, Alícia Romero, Sílvia Paneque i Pere Parramon

Publicado

en

por

Etiquetas: