Sílvia Paneque, ratificada pel Consell Nacional del PSC com a candidata del PSC per a Girona, destaca el seu projecte “potent i ambiciós” per a la ciutat

La candidata socialista reivindica “la transparència, la confiança, l’efectivitat i la responsabilitat” com a signes d’identitat del PSC que vol portar a l’alcaldia de Girona

Sílvia Paneque ha destacat avui al Consell Nacional del PSC el seu projecte “potent i ambiciós” per a Girona, així com la seva determinació per assolir l’alcaldia de la ciutat i portar-hi “la transparència, la confiança, l’efectivitat i la responsabilitat, que són signes d’identitat del PSC”. Paneque ha estat ratificada avui com a candidata a l’alcaldia de Girona, en el transcurs d’un Consell Nacional que ha celebrat el partit aquest matí a Terrassa i en el qual s’ha ratificat també 83 candidats més.

Em sento preparada -per energia, coneixement i trajectòria- per ser alcaldessa de Girona”, ha afirmat Paneque en el seu discurs. “Tenim un projecte potent i ambiciós: fer funcionar la ciutat, impulsar les oportunitats que la ciutat crea, actuar en l’habitatge i el treball per crear oportunitats de les classes mitjanes i treballadores”, ha desgranat la candidata. “Vull ser alcaldessa de Girona. I hi dedicaré tot el meu esforç i perseverança”, ha assegurat.

Paneque ha destacat que ser de Girona és una bona carta de presentació. “Girona és una ciutat amb un patrimoni tan valuós que exigeix tenir-ne una especial cura; és un paisatge tan nítid que es preserva sol a la memòria”, ha explicat. També ha destacat l’impuls la ciutat en l’inici de la democràcia, “punta de llança amb un gran alcalde socialista”. “Girona és dins el meu cor i mirada. Em defineix”, ha afegit Paneque, que ha defensat deixar enrere el conflicte que s’ha alimentat des d’algunes opcions polítiques en els darrers anys i retornar al vincle; així com a l’esperit de “la Barcelona olímpica, la Girona de Quim Nadal i la Catalunya del progrés”.

Durant la seva intervenció, Paneque s’ha referit també als interessos que mouen a altres formacions polítiques: “alguns la derrota del capitalisme mundial, els altres retornar a règims superats i els de més enllà aquesta bandera o l’altra”, i els ha confrontat amb la responsabilitat que guia sempre les decisions del PSC. En aquest sentit, ha reivindicat les lluites que guien el socialisme català: “la lluita de la dona, de la democràcia, l’europeïtzació, les oportunitats per a tots”. I ha recordat també moltes de les fites del socialisme a Espanya: “Som el partit que ha consolidat la democràcia, vençut al terrorisme, impulsat una base àmplia de classes mitjanes i treballadores, van abraçar Europa i hem eixamplat els drets de totes les persones i col·lectius”. A la vegada, l’alcaldable socialista s’ha mostrat disposada a abraçar nous drets: “el federalisme, tancar el pas al populisme com a nou nacionalisme i protegir el planeta”.

Paneque ha destacat també la productivitat com a segell polític: “una marca personal de Salvador Illa, entrellaçada amb la mateixa ànima municipalista del PSC”. “A Catalunya, Salvador Illa és cada dia més president”, ha afirmat. La candidata a l’alcaldia de Girona ha tancat el seu discurs recordant que arribava al Consell Nacional acompanyada dels candidats de Roses, Palamós, Aiguaviva, Banyoles, Llagostera, Sils, Celrà, Cadaqués, Blanes, Lloret, Palafrugell i Salt. “Anem a guanyar les eleccions per Espanya, Catalunya, per Girona i pel món municipal”, ha conclòs.

Sílvia Paneque en el Consell Nacinal Extraordinari del PSC, a Terrassa

Publicado

en

por

Etiquetas: