Sílvia Paneque recull les propostes de programa elaborades en una jornada de Gironins pel Canvi i afirma que l’objectiu principal de la candidatura és aconseguir el canvi a Girona

Durant el matí d’avui s’ha fet una sessió de treball organitzada en nou àmbits i les conclusions s’han donat a conèixer en la clausura, amb la participació d’Anna Maria Garcia i Antoni Puigverd

La candidata socialista a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha participat aquest matí, a l’escola Eiximenis, en la clausura d’una jornada de treball de la plataforma Gironins pel canvi per definir punts del programa electoral. En l’acte hi han participat també la catedràtica d’Història de la UdG Anna Maria García i l’escriptor i columnista Antoni Puigverd.

Durant el matí, els participants han treballat en nou taules que han debatut sobre mesures per incorporar al programa electoral de la candidatura de Sílvia Paneque. Les taules s’han organitzat en els àmbits de Drets Socials, Cultura, Esports, Medi Ambient, Seguretat, Promoció Econòmica, Ciutadania, Gestió Pública i Model de Ciutat. Aquests espais de debat han comptat amb la participació de nombroses persones o bé expertes o bé interessades en els diversos àmbits, entre elles representants del món cultural, del comerç, de l’esport, la universitat, associacions, etc. En cada taula hi ha participat aproximadament una quinzena de persones i del conjunt de taules han sortit vàries desenes de propostes per a la seva incorporació al programa.

En l’acte de clausura posterior, Sílvia Paneque ha agraït als assistents la generositat d’haver dedicat diverses hores a les propostes de programa i ha assegurat que, si és alcaldessa, dedicarà tot l’esforç i la dedicació a la ciutat. Paneque ha insistit que Girona necessita un canvi i que aquesta és la principal funció de la seva candidatura. “La llista que represento té com a funció principal portar el canvi a Girona i això vol dir iniciar un nou projecte ara que el de Junts ha arribat a la seva última etapa”, ha manifestat. També ha afegit que té “tot el convenciment i tota l’ambició per guanyar” i s’ha mostrat segura que la majoria de gironins votaran canvi en les pròximes eleccions.

En la seva intervenció, l’alcaldable ha reivindicat l’impuls que van suposar els governs socialistes per a Girona i ha afirmat que la política “exigeix seriositat, transparència, intel·ligència i dedicació”. Precisament, pel que fa a la dedicació, s’ha mostrat sorpresa pels candidats “que ara floreixen de cop”.

Paneque ha lamentat que a Girona hi ha hagut una pèrdua de vida molt important. “Aquests dies hem conegut una enquesta que parla de com la gent creu que la neteja ha empitjorat a Girona i l’abandonament de l’espai públic en molts llocs és evident”, ha explicat.

Per la seva banda, Antoni Puigverd ha fet referència al lideratge de Sílvia Paneque com “un lideratge femení, de l’acolliment, la trobada, el respecte, de teixir relacions i relligar, que  és fonamental avui dia a Girona” pel fet que la ciutat, igual que Catalunya, surt d’una etapa de confrontació. Puigverd també ha valorat de manera positiva “la transversalitat d’edats i orígens” que observa al voltant del projecte del PSC i Sílvia Paneque en aquests moments.

La catedràtica –ja jubilada- Anna Maria Garcia, també ha valorat la figura de Paneque com “la millor candidata i qui pot ser la millor alcaldessa (…)pel coneixement detallat de la ciutat i de les necessitats concretes de cada barri”. García ha explicat que per governar una ciutat “la qüestió és tenir un projecte real que permeti prioritzar i decidir què cal fer a cada lloc”. En aquest sentit,  ha explicat, “quan parla de la ciutat, Sílvia Paneque no divaga en cap moment perquè té clars els principis bàsics”.


Publicado

en

por

Etiquetas: