Sílvia Paneque rep la visita de Pedro Sánchez a Girona

La candidata i portaveu del PSC de Girona guia el president i Salvador Illa en una visita per la Catedral i el Barri Vell durant la qual han aprofitat per saludar els germans Roca a Casa Cacao

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona i portaveu del grup municipal socialista a Girona, Sílvia Paneque, ha rebut avui el president del Govern Pedro Sánchez i el primer secretari dels socialistes de Catalunya i cap de l’oposició al Parlament, Salvador Illa, i els ha acompanyat en un recorregut per la ciutat durant el qual han visitat la Catedral i el Tapís de la Creació i han fet un recorregut pels carrers més emblemàtics del Barri Vell. La visita de Sánchez és una mostra de suport per part del president espanyol, que li ha volgut expressar la seva total confiança en el projecte que representa i el convenciment que serà la pròxima alcaldessa de Girona.

La candidata gironina i Salvador Illa han rebut Pedro Sánchez al pont de Sant Feliu, des d’on s´han dirigit cap a la plaça de Sant Feliu creuant el pont. Un cop a l’altra banda del riu han seguit pel carrer Calderers fins a la pujada de Sant Feliu, des d’on han accedit, pel portal Sobreportes, a la plaça de la Catedral. Un cop pujades les escales, Paneque ha guiat el president Sánchez en una visita a la Catedral, durant la qual la candidata de Girona li ha fet una explicació sobre l’origen i el valor del Tapís de la Creació que s’exposa al museu de la seu.  Acabada la visita a la Catedral, Paneque, Sánchez i Salvador Illa han tornat fins al carrer de les Ballesteries per fer camí fins a l’Argenteria, entrar a la Rambla, des d’on han accedit al pont de les Peixateries Velles, creuar l’Onyar i fer camí fins al Pont de Pedra pel carrer Santa Clara, el punt des del qual Paneque ha mostrat la imatge del pont de les Peixateries Velles. Amb la vista presa, el recorregut ha seguit a través del pont fins a la plaça Catalunya per fer cap a la Botiga Casa Cacao, on el president ha tingut l’oportunitat de saludar els germans Joan i Jordi Roca, propietaris de l’espai. 

«El president Pedro Sánchez torna a la ciutat de Girona. No he perdut oportunitat per ensenyar-li amb precisió una de les ciutats més boniques del Mediterrani. Hem pogut passejar i durant la passejada hem tingut l’oportunitat de parlar del projecte de canvi que començarem a partir del proper 28 de maig a la ciutat», ha comentat Sílvia Paneque al final de la visita. La candidata i portaveu del PSC a Girona ha tingut un interès especial en explicar la importància del patrimoni històric gironí al president Sánchez. El socialista, a més, ha valorat molt positivament el projecte de  la candidata socialista, Sílvia Paneque, a qui coneix personalment des de fa molts anys. «Teníem ganes d’ensenyar la Catedral, el Barri Vell i alguns dels motius pels quals som una ciutat de primera, perquè tenim un patrimoni del qual ens en sentim orgullosos com a gironins i gironines. També teníem ganes de mostrar el Tapís de la Creació, l’obra més important que es conserva de l’art tèxtil romànic i una de les peces principals del Tresor catedralici», ha explicat Paneque.

La darrera part de la visita de Sánchez ha estat a la Casa Cacao dels germans Roca, a la plaça Catalunya. Sílvia Paneque, el president i Salvador Illa han tingut oportunitat de trobar-s’hi amb dos dels tres germans Roca, Joan i Jordi, el gran i el petit, amb qui han conversat sobre innovació i el valor que això té per a la ciutat. El president ha volgut conèixer el Casa Cacao i ha coincidit amb la candidata, Sílvia Paneque, que els germans Roca són un patrimoni i un orgull. «L’aportació dels germans Roca va molt més enllà de l’excel·lència gastronòmica i porten el nom de la ciutat arreu del món. El potencial del Girona s’expressa en aquestes realitats, en la presència del talent, la creativitat i la capacitat de traslladar aquests intangibles al terreny de la concreció per donar-los forma», ha ressaltat Paneque expressant una opinió que han compartit tant Pedro Sánchez com Salvador Illa. La candidata de Girona ha explicat que «Girona és una ciutat espectacular, tant per al seu patrimoni material com humà. S’ha de fer conèixer més. El president ja la coneixia, la qüestió és aprofitar l’oportunitat, perquè la conegui molta més gent. Quan la veuen, tothom vol venir», ha dit Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: