Sílvia Paneque: “És moment d’iniciar la construcció del nou Trueta a Salt com el primer gran projecte transformació d’àrea urbana”

Joan Martín, portaveu del PSC a Salt, ha acompanyat la candidata Sílvia Paneque per subratllar que aquest projecte ha de prendre forma de realitat, perquè és l’esperança de transformació, progrés i oportunitats per Salt, Girona i l’àrea metropolitana

La candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha demanat que el pròxim mandat sigui el de la construcció del nou Trueta a Salt. Ho ha fet acompanyada del portaveu socialista de  Salt, Joan Martín. “Els endarreriments són històrics i l’àrea metropolitana de Girona fa massa temps que espera tenir un gran centre hospitalari de màxima qualitat”, ha explicat Sílvia Paneque. Joan Martín ha afegit que “la decisió de fer el nou Trueta va arribar tard i que en tot aquest temps les administracions no han avançat gens: el sector sud s’ha de desenvolupar i ser un pol de referència en salut i campus de la salut, un pol de referència també en desenvolupament, progrés i economia”.

Sílvia Paneque ha afirmat que ha de ser un projecte amb voluntat de ser referència a Catalunya i un pas endavant en l’enfortiment de la salut pública com a pilar fonamental de la nova Catalunya que arriba.

El desenvolupament del sector sud de Salt i l’àrea metropolitana de Girona és un punt clau en el programa específic dels socialistes gironins. “Salt i diferents barris de Girona han de tenir una oportunitat per aprofitar aquest projecte com a puntal de dinamisme econòmic, transformació de barris, creació d’ocupació amb llocs de treball tant directes, com indirectes”, ha explicat Sílvia Paneque. “L’aposta del PSC per prioritzar el nou Trueta com a Centre Hospitalari de primer nivell, perquè suposa per Salt una gran oportunitat econòmica i social i revertir les mancances del municipi. Afavoreix oportunitats de treball i això crearà i fomentarà arrelament al municipi. I també és una bona oportunitat de progrés per a diferents barris de Girona, que també han patit la crisi”.

El PSC lamenta, però, que la decisió es retardés tant per una picabaralla més entre Junts i ERC. “Durant els mesos posteriors a l’anunci de la decisió, no s’ha avançat gens en l’adequació del sector sud per més que hi hem insistit en diferents ocasions”, ha explicat Joan Martín.

Tots dos, Sílvia Paneque i Joan Martín, han coincidit que el nou Trueta és també un projecte amb capacitat d’enfortir i equilibrar l’àrea metropolitana. “És la primera oportunitat de desenvolupar un gran projecte que sigui referència al món, un gran projecte de futur que porti oportunitats i contribueixi a cohesionar l’àrea metropolitana”, ha conclòs Sílvia Paneque. “És també una gran oportunitat per a Salt i per als diferents barris de Girona com a impuls de transformació i progrés. Cal posar-nos-hi ja i no perdre aquesta oportunitat”, ha afegit Joan Martín.

Sílvia Paneque i Joan Martín, davant del retrat d’Ernest Lluch a la seu del PSC de Girona