EL PSC de Girona vol fomentar l’activitat física a la ciutat

El grup municipal socialista presenta una moció on demana que l’Ajuntament de Girona potenciï diferents serveis de salut, entre els quals hi ha la d’augmentar els parcs de salut a Girona Est, zona Palau-Els Químics i Santa Eugènia, que les escoles tinguin una oferta d’activitats físiques o esportives extraescolars públiques per a tothom i que la ruta verda tingui millors condicions d’il·luminació i d’accessibilitat

Els punts d’acord que proposa la moció dels socialistes són augmentar el nombre de parcs de salut per tenir-ne al conjunt de barris de la ciutat. Així, es completarà els ja existents, i es donarà servei als diversos sectors de la ciutat. Aquesta proposta és factible, perquè l’Ajuntament de Girona participaria en el programa del Dipsalut i ho podria fer amb coordinació amb els Centres Cívics municipals. La moció concreta que, com a mínim, hi hauria d’haver nous parcs de salut a Girona Est, a la zona de Palau-Els Químics i a Santa Eugènia-CanGibert.

La moció dels socialistes de Girona també inclou la senyalització, la il·luminació i l’accessibilitat de la via verda a Girona. Amb especial atenció a la ruta que passa per Sant Daniel i als trams de connexió amb Salt, Fornells i Vilablareix. D’altra banda, l’últim punt de la moció per potenciar la salut contempla que l’Ajuntament de Girona treballi braç a braç amb les escoles de primària de la ciutat per tal que totes disposin d’una oferta d’extraescolars d’activitats físiques o esportives públiques atractives per a tots els infants.

Parc de Salut Girona
Parc de Salut Girona – @icsgirona

El PSC de Girona presentarà al ple de setembre una moció per fomentar la salut a la ciutat de Girona. “El Departament de Salut de la Generalitat va emetre un informe on se certificava que als adults i la gent gran, que fan una activitat física regular, poden reduir el risc de patir diabetis entre el 2% i el 40%; les malalties cardiovasculars en un 35%; les caigudes, la depressió i la demència, el 30%; els dolors musculars i d’articulacions, el 25%; i el càncer (colorectal i de mama), el 20%. Aquest mateix informe recomana com a mínim 30 minuts d’activitat física moderada” ha explicat el regidor socialista Joaquim Rodríguez. “L’OMS parla, també, d’un mínim de 60 minuts al dia d’activitat física per mantenir el bon estat de salut, i ho fa amb especial interès per implementar comportaments saludables regulars per als infants i joves. Aquesta activitat esportiva aconsegueix evitar, en el futur malalties cardiovasculars, metabòliques i de l’aparell locomotor”, ha dit Rodríguez, qui serà l’encarregat de defensar al plenari la moció.

“Millorar la connectivitat urbana mitjançant la il·luminació, senyalització i accessibilitat de les vies verdes ha de contribuir als veïns i veïnes de Girona gaudir de la natura i afavorir la pràctica d’activitat física o esportiva. L’Ajuntament ha de posar tots els mitjans perquè qualsevol ciutadà pugui practicar esport i així contribuir a la millora de la seva salut. Aquest és un dels punts que demanem a la moció”, ha explicat la portaveu del grup municipal, Sílvia Paneque. “Hem de continuar amb el desplegament dels parcs de salut de la ciutat, ja que encara hi ha barris que no poden gaudir d’aquests equipaments, i són un element indispensable per a la millora de la salut ciutadana, en especial de la gent gran. A la moció també demanem que es garanteixi que totes les escoles tinguin una oferta d’activitats físiques o esportives extraescolars pública a l’estil dels recursos educatius que ja ofereix l’Ajuntament”, ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: