El PSC de les Comarques Gironines presenta el llibre “Un tren de milers de veus”, que recorda els quaranta anys d’història del partit

Els socialistes han aplegat 60 representants del territori en un acte telemàtic en el què Salvador Illa hi ha adreçat un missatge per recordar que ser hereus de tot aquest llegat obliga el PSC a presentar un projecte sòlid amb ambició de victòria per a tots els catalans i catalanes a les pròximes eleccions al Parlament

El PSC de les comarques gironines ha presentat avui el llibre “Un tren de milers de veus” que repassa la història del partit durant els darrers quaranta anys. Durant l’acte, que ha aplegat una seixantena de representants socialistes del territori, Salvador Illa ha adreçat unes paraules en les quals ha recordat que ser hereus d’aquest llegat obliga el PSC a presentar un projecte sòlid amb ambició de victòria i al servei de tots els catalans i catalanes a les pròximes eleccions al Parlament.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al seu torn, ha recordat l’accent propi del socialisme gironí i ha nomenat alguns noms històrics entre els quals hi havia els de Quim Nadal, Lluís Sacrest, Antònia Adroher, Carmel Rosa, Marta Mata o Josep Vicente i d’altres d’actuals com el de Sílvia Paneque. Finalment, Eva Granados ha citat a Maria Dolors Renau, recentment traspassada, com a exemple per als socialistes de la vocació i del treball de les dones catalanes a favor de Catalunya i de la igualtat entre dones i homes.

Sílvia Paneque ha tancat l’acte amb una reflexió en la qual ha destacat que la història del llibre és el motiu principal per explicar l’obligació del PSC de presentar un projecte de govern de canvi per a Catalunya. La candidata del PSC a les Comarques Gironines considera que ser un partit de govern suposa escoltar la ciutadania i aglutinar el sentit general de la població, que al seu entendre és de voluntat de canvi. Un canvi per situar, ara, com a prioritats de Catalunya el progrés del país, la recuperació de la fortalesa d’allò públic, com la sanitat; i tenir com a prioritat el benestar general del conjunt de classes mitjanes i treballadores.

L’acte ha estat conduït per la secretària adjunta d’organització de la Federació del partit a les comarques gironines, Cristina López, que ha presentat els quatre capítols del llibre. Òscar Aparicio, número 2 a la llista al Parlament de Catalunya, i Mònica Ríos, número 3, han insistit a dir que és necessari recuperar la unitat civil a Catalunya, que en opinió d’un i altra era una de les principals virtuts dels catalans i catalanes. Francesc Francisco-Busquets, antic subdelegat a Girona, i Pere Casellas, vicealcalde de Figueres, han esmentat alguns dels noms propis que ha tingut el PSC de Comarques Gironines aquests últims quaranta anys i n’han recordat les principals transformacions i aportacions que varen fer tant per Comarques Gironines com per Catalunya. El capítol “Fent barri, fem ciutat” ha estat presentat per Iolanda Pineda, exalcaldessa de Salt, i Miquel Fañanàs, periodista i escriptor. Tots dos han destacat que socialisme i municipalisme han estat i són sinònims, perquè el PSC, han dit, ha tingut sempre una voluntat de ser més proper a les persones des de l’àmbit institucional. A l’últim capítol, “Un tren de milers de veus”, que dona nom al del llibre, Marc Lamuà, primer secretari i diputat al Congrés, i Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, han coincidit a reivindicar la trajectòria del PSC com un partit robust gràcies a milers de persones anònimes que, han dit, són els veritables herois de molts dels canvis de progrés que hi ha hagut a Catalunya i a molts dels municipis catalans.

Sílvia Paneque amb Cristina López, que va presentar l’acte.