No som als barris, som gent dels barris

Fa un mes que ens reunim amb veïns de diferents barris de Girona. No són trobades per explicar el nostre programa ni per fer propostes, sinó per escoltar opinions i conèixer la realitat dels barris directament dels veïns i veïnes. Són reunions on intentem parlar poc i escoltar molt. Recollim els problemes, impressions i inquietuds dels ciutadans. Des de les qüestions més concretes a propostes i idees més generals.

Creiem que és important estar al costat dels veïns i veïnes, escoltar-los i fer-los cas. No diem que estem als barris, sinó que som dels barris. Fem aquestes reunions perquè la gent participi i opini. Qui coneix millor els problemes de la zona és qui els pateix. Intentem que qui hi participi sigui gent com més heterogènia millor. No volem una reunió perquè ens donin la raó o ens diguin que ho fem bé, sinó per iniciar un debat que ens sigui fructífer a tots. Això fa que no sempre siguin trobades còmodes i tranquil·les, però si que són sempre interessants i productives. Sóc gent i, per tant, escolto la seva opinió lliure.

Durant el temps que portem reunint-nos hem notat que algunes de les inquietuds i queixes més recurrents són la neteja, la seguretat o l’aparcament. També sobta que hi ha una sensació bastant generalitzada que els barris perifèrics estan oblidats i poc cuidats per l’equip de govern actual. Particularment hi ha una cosa que em dol. Molts ciutadans i ciutadanes de barris se senten lluny del centre tot i que són Girona. Cal una proposta per articular Girona com un tot. Cal una alternativa de govern.